Rikki McGhee med beviset på, at Djuus Copenhagen er månedens Østerbrobutik flankeret af journalist Thomas Frederiksen, Østerbro Avis (tv) og Christian Snegaard Andersen, filialdirektør, Dansk Bank Østerbro.
Rikki McGhee med beviset på, at Djuus Copenhagen er månedens Østerbrobutik flankeret af journalist Thomas Frederiksen, Østerbro Avis (tv) og Christian Snegaard Andersen, filialdirektør, Dansk Bank Østerbro. - Foto: Lene Johnsen
Sted: in

Sur 😠 Haha 😆 Elsker 😍 Wow 🤩 Like 👍

Månedens butik: Rikki putter ekstra kærlighed i kaffen, hvis kunderne har det svært

Djuus Copenhagen på Blegdamsvej er Måndens Østerbrobutik. Det er en café, hvor indehaveren Rikki McGhee selv bager boller og i det hele taget tilbereder alt det spiselige.

Den er ikke sådan lige til at se, hvis man ikke ved, at den er der, og mange kan gå eller køre forbi dagligt eller endda bo i nærheden uden at få øje på Djuus Copenhagen på Blegdmasvej 78.

Caféen har ligget der i tre og et halvt år, og der er alligevel opbygget en trofast kreds af kunder, og mange taler begejstret om Djuus med de friskbagte, hjemmelavede boller og den hjertevarme stemning.

Så begejstret at caféen nu er kåret til Månedens Østerbrobutik indstillet af de begejstrede kunder.

»Og så kommer der mange turister forbi, fordi stedet har fået gode anmeldelser,« fortæller Rikki McGhee, som er den eneste, der står i caféen, som hun ejer sammen med sin partner – også i privatlivet – Maria Jakobsen.

De skabte stedet i 2016, og navnet Djuus kommer af, at det egentlig skulle være et sted, hvor de pressede frisk juice, som skulle sælges på nettet.

»Men for mig var det virkelig kedeligt. Jeg er sådan en, der skal have mennesker omkring mig, så stille og roligt udviklede stedet sig til at blive alt andet end friskpresset juice, men friske boller og oplevelser,« fortæller hun.

Kærlighed i kaffen

Inden Rikki og Maria åbnede Djuus, arbejdede Rikki på Baresso i ti år, så hun kender branchen.

»Jeg har prøvet det med stamkunder før, men slet ikke på den måde, som det er her. Det her er helt specielt,« siger hun.

Hun erkender, at beliggenheden kunne være bedre, omvendt har Djuus fået mange trofaste kunder.

Både personale og indlagte på Rigshospitalet og deres pårørende, er nogle af dem, som kommer forbi.

Et besøg hos Djuus kan være et led i en meget svær tid.

»Så putter jeg lidt ekstra kærlighed i kaffen,« som hun udtrykker det og nævner, at Djuus både er med i lyst og nød.

»Jeg har været inviteret med til to begravelser, men jeg får også positive nyheder. Nogen gange er jeg den, som først får det at vide, hvis en kvinde er gravid, og et par kommer forbi og viser mig scanningsbilleder,« fortæller hun.

Udover Rigshospitalet er mange af kunderne hos Djuus nogle, som er tilkyttet de øvrige virksomheder og arbejdspladser i nærheden af Blegdamsvej, både de som arbejder der og stedernes kunder og brugere.

Nu også catering

Rikki nyder at tale med kunderne, som er i aldersklassen 2-84 år. Hun lægger samtidig ikke skjul på, at det er svært at få stedet til at løbe rundt, selvom mange holder af caféen.

Mange lokale opdager ikke Djuus, som har indskrænket åbningstiden i forhold til tidligere og derfor ikke har åbent, når mange kommer hjem.

Djuus er derfor begyndt at køre mad ud som catering.

»Målet er ikke at åbne en kæde en dag, men at holde en pæn balance økonomisk. Lige nu går det lige op, uden der bliver udbetalt løn,« siger hun.

Rikki beskriver sig selv som den impulsive type, der gerne snakker med folk og sætter en masse ting i gang.

Kæresten og partneren i forretningen Maria er mere jordbunden, og hun har styr på økonomien og er samtidig selv ansat et andet sted, så en stabil indkomst er sikret.

Derfor er Rikki den eneste, som fast er at finde hos Djuus.

At det er et sted, hvor folk føler sig hjemme, understreges ved, at alle møbler er noget, de har fået af familie og venner.

Derudover ved man aldrig helt, hvad der er på menukortet hos Djuus.

Det afhænger helt af, hvad Rikki har lyst til at lave den pågældende dag, og ofte er det kundernes ønsker, hun opfylder.

»Hvad har du så til mig i dag? er der nogen, som spørger om. Og andre kan spørge, om jeg har glutenfrit brød på fredag,« siger hun.

Maden på Djuus er typisk inden for områderne morgenmad, brunch og frokost.

Moster boede der

Huslejen på Blegdamsvej er billigere end i de centrale handelsgader på Østerbro.

Udover det faktum og den faste skare af trofaste kunder, der er noget andet særligt, der gør, at Rikki holder meget af beliggenheden.

»Min moster og onkel boede her og havde en grønthandlerforretning, så jeg er kommet her, siden jeg var barn. Folk i opgangen kan huske mig fra dengang. Jeg er vokset op med ungerne her, blandt andet med min fætters gode ven, som nu køber kaffe her,« siger hun med det levende smil, som kunderne på Djuus kender så godt.

Hendes eget barndomshjem var dog på Amager, i dag bor hun i Valby, men både som barn og voksen har hun opholdt sig særdeles meget på Blegdamsvej.

Møblerne på Djuus stammer fra familie og vennner til de to indehavere Rikki og Maria.

Møblerne på Djuus stammer fra familie og vennner til de to indehavere Rikki og Maria. – Foto: Thomas Frederiksen

Rikki er kommet på Blegdamsvej fra barnsben.

Rikki er kommet på Blegdamsvej fra barnsben. – Foto: Thomas Frederiksen

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Thomas Frederiksen

Om journalisten Thomas Frederiksen

Thomas Frederiksen, journalist på Østerbro Avis og Hovedstadens Mediehus, født 1974. Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2000, har haft København som stofområde siden 2004 - og Østerbro siden 2007. Skriver blandt andet om politik, byudvikling, trafik, kultur og navne.

Milla Rosa Buch (tv.) og Irina Bernstein stor bag det lokale Momunity-fællesskab i Indre By, som på to måneder har fået over 125 medlemmer.

Mødre danner fællesskab: »Det kan være svært at møde nye mennesker«

Lars K. Mikkelsen holder foredrag om livet efter alderdommen med udgangspunkt i Rudolf Steiner citater.

Foredrag: Livet efter alderdommen