Hanne Munch glæder sig til de nye parkeringsregler træder i kraft første januar 2020.
Hanne Munch glæder sig til de nye parkeringsregler træder i kraft første januar 2020. - Foto: Chili Djurhuus

Sur 😠 Ked 😭 Haha 😆 Elsker 😍 Wow 🤩 Like 👍

Frederiksberg sløjfer P-skiven

Fra 1 januar 2020 skal du ikke længere stille P-skiven på Frederiksberg, da en ny app tages i brug. Frederiksberg Bladet har været ude at fornemme stemningen for det nye tiltag.

«Vi glæder os simpelthen så meget til vores venner gider at besøge os igen.« Det er noget af det første Frederiksberg borger, Hanne Munch, fortæller som Frederiksberg Bladet, da avisen er ude at fornemme stemning efter det blev offentliggjort, at man per første januar 2020 ikke længere kan stille P-skiven i forbindelse med kommunens to timers gratis parkering. Parkeringen skal i stedet registreres digitalt via parkerings-apps eller parkeringsautomater, og P-skiven skal kun i brug på steder med tidsbegrænset parkering.

Ingen p-pladser

På Frederiksberg Kommune er de første to timer gratis, og der er, ifølge de borgere som Frederiksberg Bladet har talt med, en tendens til, at folk bliver længere en de to timer, de må parkere. »Folk går simpelthen ned to rykker P-skiven frem. Det ser vi dagligt, og det er så frustrerende. Jeg er så glad for den nye regel,« siger Hanne Munch, og fortsætter tydeligvis frustreret: »Ja, det er faktisk sjældent, at vi bruger vores bil, fordi det er så svært at finde en plads.«

Flere parkeringspladser

Og flere pladser bliver nu en realitet på Frederiksberg. I pressemeddelelsen fra Frederiksberg kommune siger Simon Aggesen (C):

”Der vil stadig være to timers gratis parkering på Frederiksberg, men det er ikke længere muligt at stille P-skiven flere gange for at undgå betaling. Det vil give flere ledige parkeringspladser til byens borgere og andre, der har ærinde i byen”.

Klimavenlig p-licens

I pressemeddelelsen står der desuden, at el-biler fortsat parkerer gratis,og at beboerlicensen stiger for de mest forurenende bil og falder for de mere miljøvenlige.

Derudover falder prisen på beboerlicensen til lånte og lejede biler, og i den forbindelse bliver den mere fleksibel, så den kan købes på månedsbasis.

Overgangsperiode

I en overgangsperiode fra 1. januar til 30 juni vil bilister, der overtræder reglerne første gang, få en påmindelse frem for en p-afgift.

Ifølge pressemeddelelsen undersøger Frederiksberg Kommune løbende parkeringsforholdene for at vurdere, om der er behov for at justere reglerne.

Alle borgere på Frederiksberg modtager et brev i e-Boks, som informerer om de nye parkeringsregler.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Avatar

Om journalisten Chili Djurhuus

Journalist på Frederiksbergbladet.

Flere partier i Tårnby vil have undersøgt støj- og luftforurening tæt ved lufthavnen

Tore Eg har været frontfigur i rockbands som Creme X-treme, Little Triggers og Dogfood

Ny sang: Når regnen får en ende