Klaus Mygind (SF) vil gøre Nørrebro grønnere
Klaus Mygind (SF) vil gøre Nørrebro grønnere - Foto: Arkivfoto

SF: Bylivsgader på Nørrebro skal gøre byen grønnere

Klaus Mygind (SF)

Stedfortrædende sundheds- og omsorgsborgmester i København

Hvordan skal Københavns fysiske udvikling se ud de næste 12 år? Det bestemmer den kommuneplan, som vi netop nu forhandler på plads på rådhuset. Og det bør interessere alle københavnere, hvordan byens boliger og grønne områder vil udvikle sig.

For at gøre byen grønnere har vi fra SF’s side lanceret begrebet ’bylivsgader’. Det er gader, hvor klimaindsats, sundhed, livskvalitet og partnerskab mellem borgere, kommune og andre relevante tænkes sammen.

Målet er, at alle københavnere har mindre end 300 meter til et grønt område. Det kan de få ved, at vi på Nørrebro lukker udvalgte gader for almindelig biltrafik og nedlægger p-pladser og i stedet skaber grønne ’bylivsgader’. Nære grønne områder er til stor fordel for børn, ældre og handicappede, som får flere og mere tilgængelige udfoldelsesmuligheder.

Det skal selvfølgelig være muligt at komme til og fra alle boliger med nødvendig bilkørsel. Men vi kan skabe flere såkaldte trafikøer, hvor biler kun kan køre ind, hvis de har et ærinde, og de skal ud samme vej.

Vi har ikke ubegrænset plads på Nørrebro, men i SF vil vi altid vægte grønne områder over privatbilisme. Det skal altid være lettere at gå, cykle eller tage metroen. Både fordi vi så har plads til mere grønt, men også fordi luften bliver renere, når bilerne kommer ud af byen. Luftforurening menes at koste omkring 550 københavnere livet hvert år. Derfor skal vi have færre biler i byen.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Avatar

Om journalisten NMB

North Media Bureau (NMB) er de københavnske lokalavisers nyhedsbureau. Det leverer hver dag korte historier om samfund, kultur og sport.

Prisen på fjernvarme falder i 2020 for HOFOR-kunder

Din samlede udgift til varme, bygas, vand og spildevand falder i 2020.

Radiovært Margaret Lindhardt.

Ny julekalender: Giro-413 vært læser højt