Dramaet er enormt i Snedronningen, som har musik af Oh Land og kostumer og scenografi af Dronning Margrethe. Det er anden gang de to arbejder sammen om en ballet.
Dramaet er enormt i Snedronningen, som har musik af Oh Land og kostumer og scenografi af Dronning Margrethe. Det er anden gang de to arbejder sammen om en ballet. - Foto: René Mølskov

Snedronningen, Majestæten og Oh Land slipper magien løs

Hendes Majestæt besøgte i sidste uge Vestebro, hvor hun sammen med Oh Land og resten af holdet bag balletten ‘Snedronningen’ skulle overvære en færdig scene fra balletten sammen..

En dør går op og Dronningen kommer ind. Der bliver stille og salen rejser sig mens enkelte kameraer knipser løs. Majestæten må gå forsigtet af de små trin i gulvet, mens et par ubønhørlige flash blænder hende og Tivolis direktør Lars Liebst, der følges ind i salen til pressevisning på en komplet og færdig scene fra balletten Snedronningen.

Snedronningen i Tivoli med Oh Land og Dronning Margrethe.

Snedronningen i Tivoli med Oh Land og Dronning Margrethe. – Foto: René Mølskov

Det er ottende gang Dronningen har udfoldet sin kreativitet til en balletforestilling i Tivoli og anden gang, at hun gør det sammen med både musikeren Oh Land og , koreografen Yuri Possokhov.

»At se nogle af mine kostumer og scenerier begynde at leve på scenen, det er det, der er så spændende. Det, man har tænkt eller tegnet bliver tredemensionelt og kommer op og foregår for øjnene af en,« siger Dronning Margrethe.

»At se nogle af mine kostumer og scenerier begynde at leve på scenen, det er det, der er så spændende. Det, man har tænkt eller tegnet bliver tredemensionelt og kommer op og foregår for øjnene af en,« siger Dronning Margrethe. – Foto: René Mølskov

»Det har været fantastisk morsomt at være i gang igen og også spændende, at det er de samme tre, der har skulle arbejde sammen igen,« siger Dronning Margrethe, der er glad for at se hendes arbejde bære frugt på scenen.

Scenen er sat i iskolde farver.

Scenen er sat i iskolde farver. – Foto: René Mølskov

»At se nogle af mine kostumer og scenerier begynde at leve på scenen, det er det, der er så spændende. Det, man har tænkt eller tegnet bliver tredemensionelt og kommer op og foregår for øjnene af en,« siger Dronningen.

Dramatikken bliver stærk selv uden dialog.

Dramatikken bliver stærk selv uden dialog. – Foto: René Mølskov

Oh yeah Ohland

Det er heller ikke første gang at Oh Land står bag musikken til en ballet i Tivoli.

»Jeg synes, det har været fantastisk igen at få chancen for at arbejde sammen med Dronningen og Yuri, Det var så stor en oplevelse sidste gang, selvom det var et helt andet format og en anden scene med Askepot,« siger Oh Land om samarbejdet med Dronning Margrethe.

»Jeg synes, det har været fantastisk igen at få chancen for at arbejde sammen med Dronningen og Yuri, Det var så stor en oplevelse sidste gang, selvom det var et helt andet format og en anden scene med Askepot,« siger Oh Land om samarbejdet med Dronning Margrethe. – Foto: René Mølskov

»Det har været en kæmpe udfordring og en kæmpe oplevelse. Det har jo været den første lange helaftensballet, jeg har skulle lave musik til. Der er så mange underhistorier i, så der er rigeligt med ting at tage fat i,« siger hun og fortsætter:

Pressen var mødt talstærkt op for at opleve Snedronningen i Tivoli med Oh Land og Dronning Margrethe.

Pressen var mødt talstærkt op for at opleve Snedronningen i Tivoli med Oh Land og Dronning Margrethe. – Foto: René Mølskov

»Jeg synes, det har været fantastisk igen at få chancen for at arbejde sammen med Dronningen og Yuri, Det var så stor en oplevelse sidste gang, selvom det var et helt andet format og en anden scene med Askepot. Det helt fantastisk at få chancen for det i dette format.«

Efter første visning af en færdig scene med Snedronningen i Tivoli var både Oh Land og Dronning Margrethe klar til at svare på spørgsmål.

Efter første visning af en færdig scene med Snedronningen i Tivoli var både Oh Land og Dronning Margrethe klar til at svare på spørgsmål. – Foto: René Mølskov

Snedronningen i Tivoli med Oh Land og Dronning Margrethe.

Snedronningen i Tivoli med Oh Land og Dronning Margrethe. – Foto: René Mølskov

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

René Mølskov

Om journalisten René Mølskov

Journalist med ansvar for Vesterbro Bladet. Jeg har en forkærlighed for lokale nyheder, politik og features. Jeg tror på, at Vesterbro Bladet kan gøre en stor forskel i bydelen. Kontakt mig altid gerne med tip om stort som småt.

Støttekoncert for børn finder sted i Lutherkirken.

Mød Sampson og Knop til koncert for udsatte børn

Ørestad Bibliotek spiller julebanko torsdag 28. november.

På med julekostumet: Bibliotek kickstarter julen med bankospil