Henrik List har været flittig gæst på Vesterbros brune værtshuse.
Henrik List har været flittig gæst på Vesterbros brune værtshuse. - Foto: René Mølskov

Bodega Blues: Tag en slingrende tur gennem Vesterbros gamle, brune værtshuse

Hvis du vil have en god portion kolde øl, røverhistorier og kulturarv kan du tage til foredrag med forfatteren Henrik List. Onsdag 20. november kommer han til Vesterbro Bibliotek og Kulturhus, hvor han vil læse op fra sin spritnye bog ’Bodega Blues – Noter og historier fra Vesterbros brune værtshuse’.

Her vil du høre historien om de hundredevis af rå, muntre, folkelige værtshuse, der lå på Vesterbro, før byfornyelsen gik i gang i midten af 1990’erne. Selvom mange af de gamle værtshuse blev lukket, er der stadig nogle stykker tilbage.

Henrik List tager publikum med på en slingrende pilgrimsvandring fra det ene kultklassiske værtshus til det næste.

Henrik List er forfatter og har været fastansat kulturjournalist på Berlingske de sidste 13 år. Han har boet på Vesterbro de sidste 25 år. Nogle år i slutningen af 90’erne drev List i faktisk selv et lille værtshus i Oehlenschlægersgade, ligesom han altid har været en flittig gæst på kvarterets andre brune steder.

Foredraget foregår 20. november klokken 19.30 på Vesterbro Bibliotek og Kulturhus i stuen i ’Toves Rum’. Det koster 30 kroner at deltage, og billetter kan købes på bibliotek.kk.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

René Mølskov

Om journalisten René Mølskov

Journalist med ansvar for Vesterbro Bladet. Jeg har en forkærlighed for lokale nyheder, politik og features. Jeg tror på, at Vesterbro Bladet kan gøre en stor forskel i bydelen. Kontakt mig altid gerne med tip om stort som småt.

Artmoney har et fast format på 12x18 centimeter. Derudover er det frit slav på alle hylder, som det ses på billedet.

Artmoney: Et friskt pust til Frederiksbergs erhvervsliv

Tobias Rahbeck spiller på Råhuset.

Gratis koncert på Råhuset