Jørgen Thorup har overrakt æresprisen til Gunvor Bjerre.
Jørgen Thorup har overrakt æresprisen til Gunvor Bjerre. - Foto: Kim Vadskær

Børnenes Gunvor blev hædret

For nylig dannede Docken i Nordhavn rammen om en aften, hvis formål var at hylde dem, der skaber de populære toner, og fejre musikken.

Det var DPA – foreningen for danske sangskrivere, komponister, tekstforfattere og producere inden for det populære og kommercielle felt, -der var værter for prisaftenen, hvor Årets Ærespris gik til tekstforfatter Gunvor Bjerre, som bor i Kartoffelrækkerne på Østerbro.

»Hendes speciale har altid været børn og unge fra de helt små til de lidt større. Hun har skrevet tekster til flere kollegaers musik og er nok allermest kendt for teksterne til ’Kaj og Andrea’. I tiden i DR var hun med til at udvikle mange kendte og prisvindende børneprogrammer og var garant for en høj kvalitet i formidlingen til børn”, fremhævede DPA’s næstformand Jørgen Thorup om årets modtager af Æresprisen. Med prisen fulgte 30.000 kr.

Nu hvor vi er tæt på december, kan det også nævnes, at en anden af Gunvor Bjerres kendte sange er: »I aften er det juleaften«.

I øvrigt bor Jørgen Thorup også på Østerbro.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Kender du Dorthe?

Østerbro-familie efterlyses til dokumentar om anden verdenskrig

Jan E. Jørgensen (V) svarer på Katja Krøyers indlæg, hvori hun udtrykte sin utilfredshed med, at et træ nær hendes hjem skulle fældes.

Debat: Et træ på Frederiksberg