Kender du Dorthe?
Kender du Dorthe?

Like 👍

Østerbro-familie efterlyses til dokumentar om anden verdenskrig

I Nordborggade 11 under besættelsen fra 1940 og frem boede familien Christiansen, bestående af inkassator Georg Christiansen, moderen Asta Christiansen og datteren Dorthe Emilie Christiansen.

Under krigen blev familien involveret i modstandsarbejde, og til en DR-dokumentar søges nu personer, som husker eller har hørt om familien.

Alt har interesse. Særligt kan der være nulevende skolekammerater til pigen Dorthe, som har gået på Holsteinsgade Skolen (nu Langelinieskolen) og eventuelt andre skoler i området og som er født i 1934 eller cirka deromkring.

I forbindelse med samme serie søges efterkommere eller folk som har kendt lærer-ægteparret Anders Christian Fredborg (1873-1944) og hans kone Clara, der boede i Livjægergade 16 under krigen.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Thomas Frederiksen

Om journalisten Thomas Frederiksen

Thomas Frederiksen, journalist på Østerbro Avis og Hovedstadens Mediehus, født 1974. Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2000, har haft København som stofområde siden 2004 - og Østerbro siden 2007. Skriver blandt andet om politik, byudvikling, trafik, kultur og navne.

Katrine Gisiger har skrevet en bog om overspisning.

KU.BE: Mød forfatteren bag bogen om overspisning til gratis foredrag

Jørgen Thorup har overrakt æresprisen til Gunvor Bjerre.

Børnenes Gunvor blev hædret