»Første gang, jeg besøgte Nørrebro, tænkte jeg bare ’wow!’. Her følte jeg mig hjemme, for det virkede meget internationalt. Der var kvinder med tørklæde og folk, der talte arabisk, og der var kærlighed i luften. Her føler jeg mig lige så meget hjemme som i Egypten,« siger Yukka, som du kan opleve sammen med rapperen Pelle på fredag 29. november.
»Første gang, jeg besøgte Nørrebro, tænkte jeg bare ’wow!’. Her følte jeg mig hjemme, for det virkede meget internationalt. Der var kvinder med tørklæde og folk, der talte arabisk, og der var kærlighed i luften. Her føler jeg mig lige så meget hjemme som i Egypten,« siger Yukka, som du kan opleve sammen med rapperen Pelle på fredag 29. november. - Foto: Byrd/Uffe Karlsson

Elsker 😍

Pelle og Yukka fandt fællesskab i musikken og Nørrebro

Han har rødder i Farum, hun i Egypten. Men begge bor og føler sig hjemme på Nørrebro. Du kan opleve rapperne Pelle og Yukka på Lygten Station 29. november i anledning af Pelles nye album ‘Eksil’.

Kigger man på Pelle og Yukka, som de står ude i småregnen foran Det Hjørneste Hjørne i Søllerødgade og får sig en smøg inden interviewet, skulle man ikke tro, at de havde ret meget til fælles. Hun er lille og mørk og iklædt lyserød pelsjakke, spraglede leggings og tonede hjertebriller. Pelle er høj og lys og iklædt mørke bukser og hættetrøje. Han har rødder i Farum, hun i Egypten.

Men de to rappere, der i dag begge bor på Nørrebro, har en hel del til fælles. Udover deres kærlighed til at lave musik, som du kan opleve resultatet af til koncert på Lygten Station på fredag, føler de sig begge fantastisk godt hjemme på Nørrebro.

»Jeg flyttede til København i 2005, og jeg synes hurtigt, at man kan blive væk i det hurtige byliv, hvor man ikke ved, hvem ens overbo er. Man forsvinder i myretuen. Det handler om at finde et sted, hvor man føler sig tilpas, og at man kan være sig selv, og det har jeg fundet først i Fuglekvarteret i Nordvest og siden på Nørrebro,« siger Pelle.

»2200 har de bedste medmennesker, eller som de unge mennesker ville sige det ’den bedste vibe’,« tilføjer han med et grin.

Nørrebros wow-faktor

Også Yukka har forelsket sig hovedkulds i Nørrebro. Hun kom i første omgang til Danmark for at deltage i workshops og spille koncerter og satte for første gang sine ben på Nørrebro i 2013.

»Første gang, jeg besøgte Nørrebro, tænkte jeg bare ’wow!’. Her følte jeg mig hjemme, for det virkede meget internationalt. Der var kvinder med tørklæde og folk, der talte arabisk, og der var kærlighed i luften. Her føler jeg mig lige så meget hjemme som i Egypten.«

Hun havde forventet, at det blot ville blive et kort besøg i Danmark, men mens hun var væk, ramte Det Arabiske Forår i Egypten, og det var ikke muligt for hende at vende hjem.

»Det var hårdt. Jeg følte ikke, at jeg kunne gøre noget eller hjælpe med noget, og jeg havde ikke fået sagt ordentligt farvel til min familie eller mine venner. På det tidspunkt følte jeg mig fanget i Danmark,« fortæller Yukka.

Fra asylcenter til 2200

Efter at have boet på asylcenter i Jylland, hvor hun på ingen måde oplevede at være velkommen, var det en lettelse for hende, da hun fik sin egen lejlighed i Hundige og siden kunne flytte til Nørrebro.

»Når folk spørger mig, hvor jeg er vokset op, siger jeg, at jeg er vokset op i Danmark. For godt nok var jeg 23 år, da jeg kom til Danmark, men det er her, jeg er blevet voksen,« siger Yukka, som valgte at få det bedste ud af situationen.

»Der er stadig udfordringer, både sprogligt, men også karrieremæssigt. Nu er min musik kommet ind på en professionel sti, og det kan godt være svært at slå igennem i branchen, når du kommer udefra og ikke har et netværk,« siger hun med et lille smil.

Hun og Pelle mødte hinanden gennem Mellemfolkeligt Samvirke og Foreningen Rapolitics og fandt fællesskabet i musikken. Og Pelle kan ikke komme i tanker om nogen anden, han hellere ville have med sig som support, når han fejrer sit nye album ’Eksil’ med releasekoncert på Lygten Station.

»Selvfølgelig skulle jeg da have min homegirl med,« griner Pelle og tilføjer:

»Når jeg hører dine sange, er der følelser hos os begge, som vi kan relatere til samtidig med, at vi lyder vidt forskelligt. Og det var vigtigt for mig at have en med til koncerten, som kunne noget andet end mig, og som ikke lyder som mig. Jeg er sådan én, der sidder og skriver følsomme digte, mens du står i lyserød pels og rapper om din hårde historie. Det er følsomhed på en anden måde.«

Fest på Lygten Station

Med albummet ’Eksil’, som han har produceret sammen med ’Antik’ har han prøvet at beskrive den menneskelige trang til og følelse af flugt.

»Jeg kom ud af et forhold og ind i et nyt og var fuld af tvivlsspørgsmål, eksistentielle spørgsmål og nysgerrighed. Jeg håber, at nogle af mine lidt snørklede måder at se ting på kan give anledning til refleksion hos dem, der lytter til min musik,« siger Pelle, som beskriver sit nye album som en unik blanding af poesi, hip hop beats og arabiske toner.

Og der er noget af en fest i vente 29. november, forsikrer Pelle.

»Vi har begge brugt musik som et power boost, og det skal man nok kunne mærke, når man kigger forbi til koncerten.«

Dørene åbner klokken 20, og billetter kan købes i døren.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Julie Stougaard

Om journalisten Julie Stougaard

Journalist på Nørrebro/Nordvest Bladet. Jeg brænder for at skrive historier, hvor læseren får bydelene helt ind under huden og møder mennesker med noget på hjerte.

Jan E. Jørgensen (V) svarer på Katja Krøyers indlæg, hvori hun udtrykte sin utilfredshed med, at et træ nær hendes hjem skulle fældes.

Debat: Et træ på Frederiksberg

Githa Schultz i Sofiebadet på Christianshavn.

Klumme: Badeanstalten Lyrskovgade og badeudflugt i andre brokvarterer