Kvindernes U-landsudvalg arbejder for afrikanske kvinder og piger, der udsættes for vold.
Kvindernes U-landsudvalg arbejder for afrikanske kvinder og piger, der udsættes for vold. - Foto: PR-foto

FN-dag: Kvindeorganisation sætter fokus på vold mod kvinder

Mandag 25. november er det FN’s officielle dag for afskaffelse af vold mod kvinder og piger, og i den anledning slår Kvindernes U-landsudvalg dørene op til et par interessante timer med oplæg, quiz, kaffe og kage.

Her kan du blandt andet få et indblik i, hvordan organisationen arbejder med at bekæmpe vold mod kvinder og piger i verdens fattigste lande.

Kvindernes U-landsudvalg har blandt andet iværksat projektet ’Giv en pige ret’, der har hjulpet 7.000 fattige piger og kvinder i Mali med at få fødselsattester, så de kan komme i skole og undgå tidligt ægteskab.

Til daglig samarbejder organisationen med kvindeorganisationer i verdens u-lande, hvor de i dag har samarbejder i Congo og Mali.

Mandagens arrangement er starten på en kort kampagne, der sætter fokus på vold mod kvinder og piger.

FN-dag for afskaffelse af vold mod kvinder og piger. Kvindernes U-landsudvalg, Thoravej 13, 2. sal tv. Mandag 25. november kl. 16.30-18.30.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Formand for fodboldklubben Frem, Per Jakobsen, lytter her interesseret til, hvad eleverne fra 5. klasse på Lykkebo Skole drømmer om i en ny københavnsk idrætsby.

Idrætsby i 5. klasse: »Der skal være noget for alle og en trampolinpark«

Tine Lyager (t.v.) og Sine Heiberg er de to iværksættere bag det nye barselssted ‘Ro & Mag’. Det åbner fredag 29. november i Lokalavisen Frederiksbergs tidligere lokaler på Jacobys Allé.

Her kan mødre og fædre mødes i Ro & Mag