Pigegarden skridter fronten ved sidste års juleoptog på Amagerbrogade.
Pigegarden skridter fronten ved sidste års juleoptog på Amagerbrogade. - Foto: Anders Bentzon.
Tema: in

Elsker 😍 Wow 🤩

Amagerbrogade klar til årets julebrag

I 1970 var det første gang, at der i december hang guierlander over Amagerbrogade. Julepynten over Danmarks længste handelsgade gik fra Elbagade til Holmbladsgade. Allerede året efter blev juleudsmykningen udvidet til Europas længste fra Sundby Remise til Christmas Møllers Plads. Og senere udvidet igen, idet man flyttede juleoptogets start til Gyldenrisvej – og derfra går starten på lørdag 23. november klokken 16.03, når den lange strækning af Amagerbrogade bliver forvandlet til et inferno af rødt og hvidt, julemænd- og nisser, pigegarder, kaner, brandbiler, tegneseriefigurer, veteranbiler og bidrag fra mange forgreninger af foreningslivet.

Selve optoget, der gennem årene har samlet 60.000 mennesker langs ruten, har flere end 500 deltagere – inviteret af handelsforeningen Ama’rButikkerne, der i samarbejde med medlemsbutikkerne sørger for julepynten.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Fra venstre de tre bydelsmødre Sana Waheed, Naghma og Memoona samt Iben Lindemark fra Amager Øst Lokaludvalg, der overrakte frivilligprisen.

Frivilligpris: Bydelsmødre løfter kvinder bedre på plads i det danske samfund

Roald Als besøger boghandlen Det var Zittans lørdag 7. december.

Skarpe Roald Als fortæller om lang karriere som bladtegner