Investering i pantebreve er både en god investering og en mulighed for eksempelvis førstegangskøbere på boligmarkedet.

Sponsoreret indhold: Tjen penge på din opsparing. Investering i pantebreve giver 7% i renter

Man kan hurtigt blive træt af at have sin kontante formue eller opsparing stående til noget nær minusrenter i banken. Men situationen er ifølge mybanker.dk, at indlånsrenten i bankerne i dag er så lav, at den ikke kan følge med inflationen. Selv om også inflationen er lav (1,2 %).

Men der findes muligheder på pantebrevsmarkedet. Her kan investeringer med for eksempel sikkerhed i fast ejendom indbringe renteindtægter i omegnen af syv procent. Risikoen er højere end ved at have pengene stående i banken, men markedet er meget gunstigt i øjeblikket, fortæller erhvervsjurist Michael Hedegaard, der har arbejdet med pantebrevsmarkedet, siden det blevet givet frit i 2006.

”Det skyldes ikke mindst bankernes og kreditforeningernes krav til rådighedsbeløb, når de skal låne penge ud til for eksempel førstegangskøbere på boligmarkedet. Jeg har for nyligt været ude for et krav om 14.000 kroner i rådighedsbeløb. Og hvem har det? Mange får derfor afslag, og så bliver pantebrevsmarkedet interessant,” siger Michael Hedegaard, der selv har firmaet Bliv-investorer.dk.

Meget lille risiko ved investering i pantebreve

Behovet er blevet så stort, at man nu direkte går ud og efterlyser investorer, der med udsigt til en fornuftig forrentning vil stille kapital til rådighed for boligkøbere, der er løbet tør for andre muligheder.

”Man kan selvfølgelig godt kalde det risikovillig kapital, men det er jo ikke værre end, at investoren har sikkerhed i ejendommen. Går det som forventet, og låneren betaler sine renter til tiden, så har investor mulighed for at sælge pantebrevet videre med fortjeneste. Skulle det værste ske kan investoren selv sælge ejendommen, leje den ud eller sætte den på tvangsauktion. Vi sikrer os selvfølgelig altid, at kunden har økonomi til at betale sine udgifter, der skal laves et budget, men vores krav til rådighedsbeløb er hver gang sat ud fra et individuelt skøn. Vi er mere realistiske end bankerne i den retning,” mener erhvervsjuristen.

Formidler en god forretning

Noget af realismen betyder også, at Bliv-investorer.dk ikke formidler lån per kunde på mere end max 1,8-2,0 millioner kroner.

”Vi går ud fra, hvad den enkelte kunde har råd til at betale, og vi er kun interesseret i, at vores investorer gør en god forretning. Vores opgave er at formidle kontakten mellem kunde og investor, vi sørger for det praktiske papirarbejde, skøder, tinglysning og oprettelsen af pantebrevet. Derefter er det en sag mellem de to parter, men vi stiller os selvfølgelig til rådighed, hvis der opstår tvivl,” slutter Michael Hedegaard, der også blandt andet finder låntagerne via hjemmesiden Ejendoms-invest.dk.

Bliv-investorer.dk kan kontaktes via hjemmesiden, på mail@bliv-investorer.dk eller telefon 40208800.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Samlet set stiger den samlede trafik på tværs af Frederiksberg, skriver Peter Højslev Petersen.

Debat: Vi er desværre alle tabere

Var det noget med en POP-ORM?

Åbent hus: Smag en fårekylling