Guide til dit næste boligkøb

Et boligkøb er ikke noget vi gør hver dag og derfor findes der flere begynderfælder, som du skal navigere uden om. For de fleste er det en stor begivenhed, når vi skal sætte den afgørende underskrift på en købsaftale til et nyt hjem. Uanset om du er førstegangskøbende eller skal købe en ny bolig igen, så kan det være rart at have overblik over hele købsprocessen. Der findes en længere liste at holde styr på i forbindelse med et boligkøb og det kan hurtigt blive en kompliceret proces uden et overblik. Læs med her og bliv guidet med et overblik over, hvad du selv kan klare og hvad du måske bør overveje at få hjælp til i købsprocessen, så du kan komme godt videre i dit hjem.

Step 1: Få styr det økonomiske

Det kan være et større puslespil både at få overblik og styr på jeres økonomi, når der skal købes en ny bolig. Der findes flere faktorer som I skal forholde jer til og beslutte jer om i fællesskab med jeres bank. Det er en fordel at undersøge flere banker og få et tilbud på et lån, da den laveste rente giver jer en større økonomisk frihed. Forinden I skal besøge en eller flere banker, så skal I have styr på jeres økonomi i form af jeres rådighedsbeløb samt udgifter om måneden. Med et overblik over jeres økonomi, så vil I opleve at købsprocessen bliver nemmere. Få hjælp af jeres bank, hvis I ikke selv har overblikket over, hvordan I laver et realistisk budget.

Step 2: Få ordnet alt det praktiske organiseret

I forbindelse med en udskiftning af ens hjem til et nyt, så skal alle jeres ting nedpakkes. Det kan være en fordel at få pakket jeres ting organiseret ned, så I løbende kan tømme en flyttekasse ad gangen. En flytning giver anledning til at få ryddet op i alle jeres ting og kun medbringe det vigtigste til jeres nye hjem.  Det kan være med til at give et friskt pust i jeres nye bolig. Der findes flere praktiske ting, som I skal forholde jer til forinden I kan læne jer tilbage i jeres nye hjem. Et boligskifte påkræver også tid til at få skiftet adresse hos Post Danmark, jeres læge og få ændret jeres forsikringer. Få klaret alle de praktiske ting organiseret, så slipper I for at skulle gøre det undervejs i jeres flytning.

Step 3: Få professionel rådgivning

Der findes en bred vifte af opgaver, som skal løses i forbindelse med et boligkøb. Derfor kan det også være fristende, at selv stå for en stor del af opgaverne, så der ikke skal bruges penge på for mange ting eller fagfolk. Dog kan jeres penge være givet godt ud i forhold til professionel rådgivning, da tingene vil blive løst ordentlig i første forsøg. Foruden at I selv har viden om jura, boligøkonomi, byggeteknik og boligmarkedet, så risikere I at jeres boligkøb hurtigt blive en kompliceret proces. De fleste har et mindre kendskab til de juridiske opgaver og har brug for køberrådgivning i forbindelse med deres boligkøb. Med den rette rådgivning kan I komme sikkert igennem jeres boligkøb og slippe for at falde i de mange begynderfælder, som kan gemme sig undervejs. Så hyr en række fagfolk til de områder, hvor jeres viden er knap og kom godt igennem købsprocessen til jeres nye hjem.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Til det økologiske julemarked kan du farve dit eget genbrugelige gavepapir.

Julemarked: Lad dig inspirere til en bæredygtig jul

Sven-Ingvart Mikkelsen.

Ny orgelprofessor på konservatoriet