Indehaver af Østerlandsk Thehus, Torben Svendsen, i forretningen på Falkoner Allé.
Indehaver af Østerlandsk Thehus, Torben Svendsen, i forretningen på Falkoner Allé. - Foto: Miklos Szabo

En forretning med lidt godt te‘ øjet

Efter et tilløb på 130 år har Østerlandsk Thehus åbnet forretning på Frederiksberg. Den noble, gamle stil og indretning er taget med fra 1889. Der er i udstrakt grad kælet for detaljerne i butikken på Falkoner Allé.

Victoriansk klinkegulv, håndmalet stuk, loftsplader i glas, forgyldte kasseapparater og varehylder i mahogni med fræsede guldfriser.

Der er ikke sparet på interiøret og indretningen i Østerlandsk Thehus på Falkoner Allé 9-11 (mellem Scandic Falkoner og 7Eleven). Der er tale om en forretning ud over det sædvanlige, som 28. oktober bød de første kunder velkommen.

De blev mødt af en butikschef klædt i slips, hvid skjorte og vest. Han lystrer navnet Kasper Mikkelsen, er 25 år og har stået i lære i Østerlandsk Thehus i Nørre Voldgade ved Nørreport Station.

Nørre Voldgade er omdrejningspunktet for Østerlandsk Thehus, som har holdt til på adressen siden 1889 og i øvrigt troligt holdt fast i de gamle dyder.

Gammeldags og moderne

I dag indehaves Østerlandsk Thehus af Torben Svendsen. Hans forældre købte foretagendet i 1982, og overdrog det gradvist til sønnike i årene fra 2006 til 2016.

Siden januar 2017 har Østerlandsk Thehus haft en lille afdeling i Magasin ved Kongens Nytorv, men det er først nu – 130 år efter etableringen – at man prøver sig af uden for City.

»Jeg har længe gerne ville åbne en forretning på Frederiksberg, men har ventet på de rette lokaler. Dem synes jeg i høj grad, vi har fået her,« siger Torben Svendsen og slår ud med armene, mens han stolt lader blikket vandre fra den ene farvestrålende tedåse til den anden for til sidst at henlede opmærksomheden på forretningens to specialfremstillede kasseapparater.

»Moderne kasseapparater er simpelthen så grimme. De ville skæmme hele lokalet. Derfor har vi fået fremstillet nogle forgyldte i gammel stil – men med touch-screen. Så teknisk set er de faktisk topmoderne. Sådan vil vi også gerne fremstå i Østerlandsk Thehus. Gammeldags og moderne på én gang,« slutter Torben Svendsen.

Butikschef Kasper Mikkelsen ved et af de gammeldags og samtidig topmoderne kasseapparater.

Butikschef Kasper Mikkelsen ved et af de gammeldags og samtidig topmoderne kasseapparater. – Foto: Miklos Szabo

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Band Dylan støtter Baba og hans venner, der akut mangler en vandpumpe til deres landbrug.

Nu skal Baba have den vandpumpe: Støt afrikansk landbrug til Dylan-koncert

Henrik Obel foran den kommende biograf på Hamborg Plads

Længe siden det er sket på Østerbro: Stor biograf åbner i næste måned