Liselotte Pedersen bor i højhuset og frygter, at Nordens Have bliver nedlagt
Liselotte Pedersen bor i højhuset og frygter, at Nordens Have bliver nedlagt - Foto: Heidi Engelund

»Nordens Plads bliver det nye sort«

Morgen, middag og aften i tirsdags var der mulighed for at få en snak om udviklingen af Nordens Plads hos blandt andet Meny, hvor mange var mødt op til en kop kaffe, brændte mandler og lidt info.

Om det er duften af friskbrygget kaffe, brændte mandler eller de tre smilende personer, der tiltrækker flest nysgerrige sjæle på en råkold tirsdag formiddag på Nordens Plads, er ikke til at vide.

En af de smilende ansigter tilhører Jesper Thomsen, der er property developer hos Akelius, der er en af ejerne af Nordens Plads. Han fortæller:

»Vi er her for at høre hvad folk gerne vil med området, det trænger jo lidt. Vi har plancher med, hvor folk kan sætte deres ønsker på,« siger han og peger på de tre plancher, der allerede er fyldt op med ’ønskekort’ med drømme om bænke, flere grønne områder, fællesspisning, mere lys og meget mere.

Kigger man ud på Nordens Plads, så er stedet lidt nedslidt med huller i asfalten, knækkede fliser og store arealer, der ligger øde hen, så mange hilser de nye planer velkommen.

Julie Carlsen, der er arkitekt hos Akelius, fortæller:

»Der er ønsker om mere grønt og noget mere på beboernes præmisser.«

Nu kan alle med interesse for området være med til at komme med ideer om, hvad det egentlig er som Nordens Plads har brug for.

Da det er lidt koldt udenfor, får de mange fremmødte og plancherne lov til at komme ind i varmen hos Meny.

Nye butikker

Købmand Michael West fra Meny på Nordens Plads er glad for udviklingen af Nordens Plads, der så småt er gået i gang med nye butikker og ungdomsboliger.

»Jeg er glad for, at der sker mange ting herude. Det er kommet en grøn kile, plejehjem og en forskønnelse af området. Og så er jeg glad for, at her ikke længere er tomme butikslokaler. Jeg har læst et sted, at Nordens Plads bliver det nye sort,« siger Michael West, der siden 1997 har haft supermarked på Nordens Plads.

Inde i varmen kan man så i ro og mag studere de tre plancher, sætte ønskekort eller små klistermærker ved det, som man gerne vil have bliver til virkelighed.

Håber på nye altaner

Liselotte Pedersen bor i højhuset på 12. sal, og det har nu gjort i 23 år. Hun står og læser på plancherne.

»Jeg vil gerne have udvidet altanerne, og så håber jeg ikke, at de fjerner vores byhave, det har der været snak om. Jeg håber ikke, der bliver bygget et hus her, så hellere en idrætshal. Jeg er godt tilfreds med biblioteket og området, men busserne herude kunne godt blive bedre,« siger hun.

Der er mange krumbøjede rygge ved plancherne, da der står info både øverst og nederst.

Ønsker mere lys

Benni Brincker står med rollatoren og læser lidt om de mange ønsker, som folk har skrevet.

Hun bor på 16. sal med god udsigt over hele området.

»Jeg har boet her i 38 år, og næsten hver dag er jeg nede i haven, Nordens Have, den holder mig i live,« smiler hun og fortsætter:

»Jeg vil gerne have bedre belysning, da her er meget mørkt om aftenen, det er ikke så rart, når man er dårligt gående. Og så kunne jeg godt tænke mig en gelænder, som man kan holde fast i, når vinden blæser, der har tidligere været et reb at holde fast i, det synes, jeg er en god idé.«

Efter to timers ønsketænkning er det slut for denne gang, og plancherne pakkes sammen.

Du kan læse mere og komme med flere ønsker og ideer på www.visionnordensplads.dk

Benni Brincker drømmer om mere belysning på Nordens Plads.Her ser hun på de mange emner.

Benni Brincker drømmer om mere belysning på Nordens Plads.Her ser hun på de mange emner. – Foto: Heidi Engelund

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Heidi Engelund

Om journalisten Heidi Engelund

Jeg er journalist på Frederiksberg Bladet, og er altid glad for at skrive om det lokale, stort og småt, rundt omkring på Frederiksberg. Har du et godt tip, så er du altid velkommen til at maile til mig på hee@minby.dk

Trafikpropper, køretøjer på fortov og biler, der smyger sig forbi hinanden på smalle veje. Det er scenariet for mange forældre, som hver dag afleverer deres børn i skolerne på Høffdingsvej, der nu bliver ensrettet i myldretiden.

Slut med trafikprop ved morgenens drop-off

Det er SvampeBoxe som disse, du kan lave på juleværkstedet.

Åbent juleværksted hos TagTomat: Dyrk dine egne svampe