Flere af aktørerne i Kødbyen håber, at politikerne vil sætte de nødvendige midler af.
Flere af aktørerne i Kødbyen håber, at politikerne vil sætte de nødvendige midler af. - Foto: René Mølskov

Overborgmester efter opråb: Lover at se på Kødbyens udfordringer med stofscenen

I sidste uge bad en række aktører i Kødbyen med et opråb i Vesterbro Bladet om politisk hjælp med udfordringerne med den åbne stofscene i Kødbyen. Overborgmesteren lover fokus og dialog om problemerne.

Det var med overvældende 40 underskrivere, at Kødbyens daglige aktører råbte politikerne op. I sidste uges avis forklarede flere af dem, hvad der er de store udfordringer med den åbne stofscene i Kødbyen. De luftede også nogle mulige løsninger og Frank Jensen svarer i en mail til Vesterbro Bladet, at han vil invitere alle aktørerne til et møde for at drøfte forslagene.

»Jeg vil godt kvittere lejerne i Kødbyen for den konstruktive tilgang og for at de fortsat bakker op om H17. Vi skal finde løsninger, så H17 kan fungere i samspil med lejerne i området,« siger overborgmester Frank Jensen og fortsætter:

»Der skal være plads til nogle af vores mest udsatte borgere, men det skal være på en måde, så det er trygt og i orden for områdets erhvervsdrivende og gæsterne i området.«

Renhold og tryghed

Blandt andet forklarede driftschef på Rysensteen Gymnasium Michael Lee Knudsen, at der trods afsatte midler til renhold fortsat er problemer på den front.

»Når der ligger stofbrugere mellem vores bygninger og stikker sig i halsen eller lysken, så kan det faktisk være temmelig hårdt at se på. Og så er kanyler og fækalier, og hvad der ellers ligger mellem vores huse et stort problem.«

Til det svarer overborgmesteren, at han tager det meget alvorligt.

»Vi har haft stort fokus på at styrke trygheden i Kødbyen og har tidligere blandt andet sat penge af til vagter, belysning og renhold. Men jeg kan forstå på lejerne, at der er akut brug for, at vi styrker indsatsen yderligere. Det tager jeg meget alvorligt,« skriver han i sit svar til Vesterbro Bladet.

Social vicevært

Blandt andet har en del af aktørerne et stort ønske om at man går tilbage til den sociale viceværtsordning, som man tidligere har kendt til på Vesterbro.

»Som jeg har skrevet i mit svar til lejerne, inviterer jeg alle Kødbyens aktører til et møde, hvor vi kan drøfte de gode, konkrete forslag og se, om der umiddelbart er nogle, vi kan gennemføre for at afhjælpe problemerne,« siger Frank Jensen og fortsætter:

»Blandt andet synes jeg at vi sammen med forvaltningen og lejerne skal se på, om ikke den nuværende vagtordning kan omlægges, så den ligner den sociale viceværtsordning, som lejerne foreslår.«

Der kræves et stort løft

ifølge Jørgen Callesen, der er kunstnerisk leder af Warehouse9, er der et langt større behov, end politikerne lige går og tror.

»Det er blevet en international stofscene fordi man de facto har frigivet hårde stoffer i Kødbyen. Det er kendt i hele Europa, at i Kødbyen i København kan man have hårde stoffer på sig, man kan tage dem, man kan få tilbud om mad og sundhed og det er der ingen andre steder i Europa, der har. Derfor kan man ikke bare løse det med en ekstra rengøring og en gårdvagt mere. Det kræver en helhedsløsning,« sagde Jørgen Callesen i sidste til Vesterbro Bladet.

Ifølge Jørgen Callesen, der er kunstnerisk leder på Warehouse9, skal der meget mere til end lidt ekstra renhold og en vagt mere.

Ifølge Jørgen Callesen, der er kunstnerisk leder på Warehouse9, skal der meget mere til end lidt ekstra renhold og en vagt mere. – Foto: René Mølskov

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

René Mølskov

Om journalisten René Mølskov

Journalist med ansvar for Vesterbro Bladet. Jeg har en forkærlighed for lokale nyheder, politik og features. Jeg tror på, at Vesterbro Bladet kan gøre en stor forskel i bydelen. Kontakt mig altid gerne med tip om stort som småt.

Udkørsel til Ryesgade fra remisen.

Da sporvognene kørte ud fra remisen

Vær med til at tale om klima, når der er pizza og politik i Café Oasen.Arkivfoto: Tobias Nilsson/Ritzau Scanpix

Kom til zygt fed aften med pop, pizza og politik og fokus på klimaet