Bådepladsen ved Svanemølleværket skal bevares som rekreativt område, mener Østerbro Lokaludvalg.
Bådepladsen ved Svanemølleværket skal bevares som rekreativt område, mener Østerbro Lokaludvalg. - Foto: Martin Sørensen

Like 👍

Vil beholde bådplads ved nyt museum

Sejlerne frygter at over 100 år gammel bådplads skal inddrages til et spidsbelastningsanlæg, som der lægges op til i kommuneplan. Politikere og lokaludvalg udtaler, at det ikke bør ske.

Københavns Kommunes embedsmænd har i et udspil til kommuneplan udlagt pladsen ved siden af Svanemølleværket til et spidsbelastningsanlæg.

Dette skyldes, at det store værk muligvis i fremtiden skal rumme Teknisk Museum, derfor tænkes et mindre anlæg ved siden af til suppleringsværk.

Det bekymrer de lokale sejlere. I mere end 100 år har Øresunds Sejlklub Frem haft bådplads der, og de er meget bekymrede for fremtiden, hvis de ikke kan have den mere.

Det er her, at både ligger om vinteren, og der repareres både hele året.

Bæredygtigt for sejlere

Flere politikere har over for Østerbro Avis udtalt, at sejlerne skal beholde det rekreative areal, det gælder både SF’s Klaus Mygind og de radikales Mette Annelie Rasmussen.

Østerbro Lokaludvalg bakker dette ønsker op.

»Lokaludvalget anerkender behovet for et spidsbelastningsvarmeanlæg, men ønsker også en bæredygtig løsning for sejlerne og andre brugere af havnen. Der skal findes en anden løsning på varmeforsyning end Frems landplads, hvilket må være muligt, uden at inddrage områder udlagt til fritid,« lyder høringssvaret fra lokaludvalget til Kommuneplanen.

Mindre byggeri

Kommuneplanen lægger rammen for Københavns udvikling de næste 12 år og skal vedtages til december.

Østerbro Lokaludvalg har været syv forskellige steder og mødt borgerne på gaden og holdt et dialogmøde. Der er kommet besvarelser fra i alt 466 borgere.

Udover bådepladsen berører lokaludvalget flere andre temaer lokalt.

Lokaludvalget stiller spørgsmål ved præmissen om, at byen skal vokse og mener, at der for ofte bygges i grønne og rekreative områder.

Lokaludvalget mener ikke, at der bør bygges mere inden for postnummeret 2100.

Der skal bygges mere i Nordhavn, men her peger de på, at trafikmulighederne sætter sine begrænsninger.

De mener endvidere, at, det som bygges i Nordhavn, skal være til at betale, og der skal eksperimenteres med forskellige boligformer. Derudover det også vigtigt at tænke grønne områder ind. Lokaludvalget er med i kampen for en større naturpark i Nordhavn.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Formålet med Kunstbraget er at sætte fokus på de kunst- og kulturtilbud der er til børn og unge på Nørrebro.

Et brag af et arrangement for børn og unge

Lyt til musik af Kim Larsen fremført af Peter Philipsen.

Kulturcafé: Kom til Kim Larsen Jam