Der blev skålet og råbt hurra da Bestyrelseformand Jan Hyttel i Bo-Vita holdt tale til åbningen af seniorfællesskabet.
Der blev skålet og råbt hurra da Bestyrelseformand Jan Hyttel i Bo-Vita holdt tale til åbningen af seniorfællesskabet. - Foto: Chili Djurrhus

Elsker 😍 Wow 🤩 Like 👍

Seniorfællesskab i klosteret

»Selvom man er fyldt 65 er man ikke et oldtidspunkt, »siger beboer og bestyrelsesmedlem i det nye seniorbofællesskab i det gamle Skt. Joseph Kloster på Strandvejen Susanne Marie Salskov, da Østerbro Avis var forbi åbningen af seniorfællesskabet.

Der er 29 lejligheder i bofællesskabet, og det er boligselskabet Bovita som står for udlejningen.

Fællesspisning

Optagelseskravet er, at man skal være plus 55 år, og at man skal være indstillet på at deltage i fællesspisning og værdimæssigt være rummelig og ønske at fokusere på fordybelse.

»Det samfund som vi bor i fordrer fællesskaber. Og det at bo i et seniorfællesskab er en for en form for sikring af alderdommen for mange, da det giver mulighed for et fællesskab,« siger Susanne Marie Salskov og pointerer, at de i seniorbofællesskabet er meget forskellige, og at en af udfordringerne er, at det er boligselskabet Bovita, der bestemmer hvem der er flyttet ind. Når det er sagt så er det ikke noget der holder Susanne vågen om natten:

»En bestyrelse udpeget af beboerne holder optagelsessamtaler med alle ansøgere, for at sikre at beboerne lever op til seniorfællesskabets værdigrundlag med fokus på fællesspisning og rummelighed.

Sådan kan du flytte ind:

Du skal være over 55 år. Læs om ansøgning på Bo Vests hjemmeside: www.bo-vest.dk

Udover seniorbofællesskab er der plejeboliger i det tidligere katolske kloster Sankt Joseph med historie tilbage til 1905. Det ligger på Strandvejen 91.

Der blev færre og færre ’søstre’ i klostret, og i 2014 købte Københavns Kommune bygningerne for at skabe boliger til ældre. Det skete i samarbejde med Lejerbo, som siden har skiftet navn til Bo-Vita og Bo-Vest.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Avatar

Om journalisten Chili Djurhuus

Journalist på Frederiksbergbladet.

Daniel har kreeret de flotteste kanelsnurrer. Prøv dem selv.PRIVATFOTO

MADSTAFETTEN/Daniel Horn

Kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde.

Debat: Lad os droppe P-anlæg på Dantes Plads