Borgmester Simon Aggesen (K) holdt tale ved indvielsen af klimatilpasningsanlægget ved Domus Vista.
Borgmester Simon Aggesen (K) holdt tale ved indvielsen af klimatilpasningsanlægget ved Domus Vista. - Foto: PR

Like 👍

Domus Vista: Konkurrence om klimatilpasning endte med skybrudssamarbejde

Et samarbejde mellem den private ejerforening Domus Vista Park III og Frederiksberg Forsyning om et klimatilpasningsanlæg blev torsdag 14. november markeret ved et festlig arrangement, hvor borgmester Simon Aggesen holdt tale.

For beboerne i ejerforeningen har formålet været at tackle de problemer skybrud har givet, men der har også været et ønske om at området blev grønnere.

Et års arbejde

Arbejdet med klimatilpasningen har taget lidt over et år, og nu kan områdets beboere glæde sig over, at området er blevet sikret mod skybrud i fremtiden.

Ejerforeningen indgik en aftale med Frederiksberg Forsyning i 2017 for at komme skybrudsproblemerne til livs.

Tim Thøgersen, der er formand for ejerforeningen Domus Vista III, fortæller:

»Som så mange andre blev vi ramt af skybruddene med oversvømmelser i mange af lejlighederne, selvfølgelig især under det store skybrud i 2011.

Foreningen fik lavet en rapport i samarbejde med eksterne rådgivere om, hvordan vi kunne undgå det i fremtiden. Da Frederiksberg Forsyning udskrev en konkurrence om klimatilpasning, indsendte vi nogle af rapportens forslag. Det førte til, at vi indledte samarbejdet med forsyningen.«

Fem bassiner i gang

Det færdige anlæg kan opsamle 2050 m3 regnvand. Det svarer til ca 20 cm vand på en fodboldbane. Anlægget består af fem bassiner, der nedsiver regnvandet til grundvandet og sender så vandet videre til kloakken, hvis bassinerne er overfyldte.

Borgmester Simon Aggesen (K) siger:

»Frederiksberg Kommune og Frederiksberg Forsyning er sammen med Københavns Kommune i fuld gang med klimasikringen i den helt store skala. Samtidig skyder små og mellemstore lokale projekter op overalt i byen. At private aktører bidrager på denne måde er helt fantastisk og med til at gøre byen endnu mere robust. Jeg er taknemmelig for, at beboerne på den måde har været med til at gøre Frederiksberg til et bedre sted at bo,« siger han.

Undervejs i projektet har beboerne måtte leve med larm og afspærringer i perioder.

Planchef Henrik Bay fra Frederiksberg Forsyning siger:

» Vi har et tæt samarbejde med Frederiksberg Kommune om at sørge for, at vores by bliver i stand til at håndtere skybrud som det, vi oplevede i 2011. Vi ønsker i så høj grad som muligt at indgå i samarbejder med private, som kan supplere den skybudssikring af byen, vi er i gang med.«

hee

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Heidi Engelund

Om journalisten Heidi Engelund

Jeg er journalist på Frederiksberg Bladet, og er altid glad for at skrive om det lokale, stort og småt, rundt omkring på Frederiksberg. Har du et godt tip, så er du altid velkommen til at maile til mig på hee@minby.dk

Benjamin (tv) fra Nordvest Ølbar, Søren fra Tribeca, og Julie fra Nørrebro/Nordvest Bladet er de tre frontløbere når Nordvest Ølfestival ser dagens lys på lørdag kl.12.00.

Ny ølfestival i Nordvest: Øllet flyder på lørdag

Denne sidste offentlige grønne plet på Saxtorphsvej bliver flittigt brugt af både beboere, institutioner og skoler i området. Nu vil kommunen dog bygge endnu en daginstitution netop her og det møder stor modstand fra både borgere og lokaludvalg, der nu inviterer til borgermøde om alternative placeringer for den nye daginstitution.

Borgermøde om Saxtorphsvej: Hvor skal den nye daginstitution ligge i stedet for?