Daniel har kreeret de flotteste kanelsnurrer. Prøv dem selv.PRIVATFOTO
Daniel har kreeret de flotteste kanelsnurrer. Prøv dem selv.PRIVATFOTO

MADSTAFETTEN/Daniel Horn

Daniel Horn er 11 år og går i 5. klasse på Katrinedals Skole. Han disker op med kanelsnurrer. Prøv dem selv

Fortalt til Anja Berth

Jeg går i 5.klasse på Katrinedals skole. Jeg bor sammen med min mor, far og mine 2 brødre. Jeg elsker at lave mad og bage. Faktisk går jeg til en kulinarisk fritidsordning for at blive endnu bedre til at lave mad.

Vi havde en anderledes uge i skolen, hvor man var i forskellige butikker, jeg var i bageriet, hvor ejg lærte at bage kanelsnurrer. Jeg synes de er sjove at lave og smager virkelig godt, lige når de er friske. De er lidt svære at snurrer de første par gange, men de bliver bare flottere end almindelige kanelsnegle

Her får I opskriften op mine kanelsnurrer:

Ingredienser: 16 stk

5 dl kold sødmælk

50 g gær

1 æg

1 kg hvedemel

150 g sukker

15 g havsalt

12 g stødt kardemomme

150 g smør

Fyld:

125 g blødt smør

125 g sukker

2 spsk. Stødt kanel

1 sammenpisket æg til pensling

Lidt sukker som drys

Sådan gør du:

1.Rør kold mælk og gær sammen i en røremaskine

2.Tilsæt æg, hvedemel, sukker, salt og kardemomme

3.Ælt dejen i røremaskine i ca. 20 min

4.Skær smørret i små tern og kom i dejen

5.Rør yderligere 15-20 min

6.Lad dejen hvile et lunt sted i 1½ time

7.Vend dejen ud på et meldrysset bord

8.Rul den ca 40 x 50 cm

9.Bland fyldet sammen og fordel det på dejen

10.Fold 1/3 del af dejen over midten og fold den anden 1/3 del over den første, så der er 3 lag dej

11.Rul dejen ud så den er ca 30 x 50 cm

12.Skær den i 16 strimler

13.Sno hver strimmel ved at tage i hver ende og sno modsat

14.Tag den snoede dejstrimmel op med en hånd, sno den 2 gange om den anden hånde pege- og lange-finger

15.Snippen skal hæftes i bollen

16.Sæt snurrerne på plader med snoningerne opad

17.Lad dem efterhæve i 2 timer

18.Pensl snurrerne med æg, drys dem med lidt sukker

19.Bag dem ved 200 grader i ca 12-14 minutter

20.Nyd dem lune

Daniel Horn giver stafetten videre til Mark Giversen

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Ud over træerne bliver der i disse måneder også plantet buske og lagt tusindvis af blomsterløg, som vil pible frem til foråret, når varmen og lyset vender tilbage til København.

Vintertid er plantetid

Der blev skålet og råbt hurra da Bestyrelseformand Jan Hyttel i Bo-Vita holdt tale til åbningen af seniorfællesskabet.

Seniorfællesskab i klosteret