Henrik List har været flittig gæst på Vesterbros brune værtshuse.
Henrik List har været flittig gæst på Vesterbros brune værtshuse. - Foto: Ty Stange

Bodega Blues: Tag en slingrende tur gennem Vesterbros gamle, brune værtshuse

Hvis du vil have en god portion kolde øl, røverhistorier og kulturarv, kan du tage til foredrag med forfatteren Henrik List. Onsdag 20. november kommer han til Vesterbro Bibliotek og Kulturhus, hvor han vil læse op fra sin spritnye bog ’Bodega Blues – Noter og historier fra Vesterbros brune værtshuse’.

Her vil du høre historien om de hundredevis af rå, muntre, folkelige værtshuse, der lå på Vesterbro, før byfornyelsen gik i gang i midten af 1990’erne. Selvom mange af de gamle værtshuse blev lukket, er der stadig nogle stykker tilbage.

Henrik List tager publikum med på en slingrende pilgrimsvandring fra det ene kultklassiske værtshus til det næste.

Henrik List er forfatter og har været fastansat kulturjournalist på Berlingske de sidste 13 år. Han har boet på Vesterbro de sidste 25 år. Nogle år i slutningen af 90’erne drev List i faktisk selv et lille værtshus i Oehlenschlægersgade, ligesom han altid har været en flittig gæst på kvarterets andre brune steder.

Foredraget foregår 20. november klokken 19.30 på Vesterbro Bibliotek og Kulturhus i stuen i ’Toves Rum’. Det koster 30 kroner at deltage, og billetter kan købes på bibliotek.kk.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Avatar

Om journalisten NMB

North Media Bureau (NMB) er de københavnske lokalavisers nyhedsbureau. Det leverer hver dag korte historier om samfund, kultur og sport.

Denne sidste offentlige grønne plet på Saxtorphsvej bliver flittigt brugt af både beboere, institutioner og skoler i området. Nu vil kommunen dog bygge endnu en daginstitution netop her og det møder stor modstand fra både borgere og lokaludvalg, der nu inviterer til borgermøde om alternative placeringer for den nye daginstitution.

Borgermøde om Saxtorphsvej: Hvor skal den nye daginstitution ligge i stedet for?

Hele flokken med de 41 julesokker: Hanne, Mette, Helle, Estrella, Anny, Margit, Dorte og Jette.

Ulden juleglæde til indlagte børn