92-årige Marianne Kaaber er opdraget med klassisk musik. Hun ser det som en gave at få mulighed for at blive præsenteret for ny musik på Sølund.
92-årige Marianne Kaaber er opdraget med klassisk musik. Hun ser det som en gave at få mulighed for at blive præsenteret for ny musik på Sølund. - Foto: Chili Djurhuus

Unge og gamle mødes i musikken: Plejehjem fik besøg af børneband

Band fra fritidscentret Pumpestationen på Østerbro var forbi plejehjemmet Sølund på grænsen mellem Nørre- og Østerbro. Det var en fest for både børn og ældre.

»Jeg synes, det er meget dejligt at bo her, og hvis det eksisterer til din tid, så vil jeg anbefale dig det her. Tænk at have mulighed for at bo her, lige i sidste sekund inden himlen. Det er så skønt. Kan man forlange mere?«

Sådan siger Marianne Kaaber, da avisen er til koncert på Plejecenter Sølund på Nørrebro tæt ved Sortedams Sø, hvor 14 børn og unge i alderen 10 – 14 år spiller koncert.

Elsker de gamle

Det er ikke kun Marianne og de andre beboere, der har glæde ved, at der er musik på plejehjemmet. De unge elsker det også.

Filippa (guitar) og Marie (Ukulele) spiller og synger.

Filippa (guitar) og Marie (Ukulele) spiller og synger. – Foto: Chli Djurhuus

»Jeg elsker gamle mennesker. Det er et sindssygt hyggeligt publikum. Og det gør mig glad at give dem ligt ekstra musik i hverdagen,« siger Marie der spiller ukulele og synger i fritidsklubben, Pumpestationens musikværksted.

Sammen med 13 andre børn og unge i alderen fra 10 til 14 år spillede hun koncert på Sølund. Og stemningen var høj, da børnene gik på scenen.

Børn og unge fra fritidscentret Pumpestationen spillede musik for beboerne Plejecentret Sølund.

Børn og unge fra fritidscentret Pumpestationen spiller musik for beboerne Plejecentret Sølund.

Musikalsk plejehjem

Marianne Kaaber på 92 år er en af de 150 beboere på Sølund der nød godt af koncerten. Udover at bo et stenkast fra Søerne, er hun også begavet med, at der er en del musikalske aktiviteter på plejehjemmet.

Marianne Kaaber har lyttet til klassisk musik hele sit liv, og hun ser det som en gave at have mulighed i så sen an alder at få udvidet sin musikalske horisont.

Fælleslokalet på Sølund var fyldt op, da bandet fra fritids- og ungdomsklubben, Pumpestationen på Østerbro gæstede plejehjemmet.

Fælleslokalet på Sølund var fyldt op, da bandet fra fritids- og ungdomsklubben, Pumpestationen på Østerbro gæstede plejehjemmet. – Foto: Chili Djurhuus

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
En typisk kikkenborg i Dragør.

Kikkenborge er ikke for alle tage i Dragør

Amager Bladets læsere har de seneste uger debatteret rabatparkeringen ved Vestamager Metrostation.

Ørestad: Kommunen sætter en stopper for gratis parkering i rabatten