Amager Bladets læsere har de seneste uger debatteret rabatparkeringen ved Vestamager Metrostation.
Amager Bladets læsere har de seneste uger debatteret rabatparkeringen ved Vestamager Metrostation. - Foto: Læserfoto.

Sur 😠 Ked 😭 Haha 😆 Elsker 😍 Wow 🤩 Like 👍

Ørestad: Kommunen sætter en stopper for gratis parkering i rabatten

Amager Bladets læsere har de seneste uger været ude med riven efter »gratisterne«, der parkerer i græsrabatten ved Vestamager Metrostation og langs Ørestad Boulevard. Nu tager kommunen affære og skilter mod parkering.

Københavns Kommune skilter nu mod parkering i rabatten på de mest udsatte steder i Ørestad.

Et flertal i Folketinget gav i 2017 bilister lov til at parkere bilen i yderrabatten. Det har siden betydet, at et stigende antal bilister har benyttet kommunale grus- og græsarealer som parkeringsplads rundt omkring i byen. Problemet optræder særligt nær motorvejen og tæt på offentlig transport som fx metro, og derfor har Ørestad været hårdt plaget. Men det laver teknik- og miljøforvaltningen nu om på. Det fortæller enhedschef Jesper Borch:

»Vi kan konstatere, at parkering i rabatten i København mange steder skaber uhensigtsmæssige og farlige situationer, når bilister ulovligt krydser for eksempel cykelstier og fortove for at kunne parkere på vores grønne områder. Derfor laver vi nu lokale forbud mod parkering i rabatten flere steder i Ørestad. Det betyder også, at vores parkeringsvagter i fremtiden vil være at finde i områderne for at udskrive p-afgifter til ulovligt parkerede biler,« siger Jesper Borch i en pressemeddelsle.

Forbuddet sker ved skiltning på Center Boulevard, Arne Jacobsens Allé og Ørestad Boulevard, men yderligere skiltning kan dukke op i fremtiden i andre områder, fortæller Jesper Borch: »Teknik- og miljøforvaltningen vil i den kommende tid være ekstra opmærksom på, om problemet opstår andre steder. Skiltning er en dyr løsning, og vi har ikke midler til at løse problemet i hele kommunen på nuværende tidspunkt.«

Skiltningen i Ørestad har kostet Teknik- og Miljøforvaltningen cirka 175.000 kroner.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

92-årige Marianne Kaaber er opdraget med klassisk musik. Hun ser det som en gave at få mulighed for at blive præsenteret for ny musik på Sølund.

Unge og gamle mødes i musikken: Plejehjem fik besøg af børneband

Peter Brenøe Lange spiller op til dans.

Puds danseskoene og sving forbi Kapernaumskirken