En typisk kikkenborg i Dragør.
En typisk kikkenborg i Dragør. - Foto: Jørgen Petersen for Historisk Arkiv Dragør

Like 👍

Kikkenborge er ikke for alle tage i Dragør

I Dragørs gamle by (og andre havnebyer) stikker kikkenborge op fra mange tage, men man kan kun få lov at opføre sådan en fætter på ejendomme, hvor der kan dokumenteres, at der tidligere har været en historisk kikkenborg.

Den principielle beslutning har Dragørs By-, Erhvervs- og Planudvalg truffet på sit seneste møde. Der er nemlig ingen regulering af kikkenborge i lokalplanen for den gamle by, og nye kikkenborge kan give indbliksgener for naboer.

En kikkenborg er en verandalignende udsigtspost, der før i tiden typisk blev placeret på en skippers eller reders hustag, fordi de havde kommerciel interesse i at få hurtig besked om et ankommende skib. De eksisterende kikkenborge i Dragør er fra perioden 1872-1904, fremgår det i sagen.

Dragør Bevaringsnævn har i september også taget principiel stilling til ønsker om nye kikkenborge i den gamle by. Et altovervejende flertal mente, at det ville ødelægge husenes originalitet at opføre kikkenborge på huse, hvor de ikke oprindeligt har været opført.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Hanne Bjørton

Om journalisten Hanne Bjørton

Journalist på Amager Bladet siden 2005. Jeg skriver om lokalpolitik, kultur og ikke mindst om mennesker på Amager.

Teknik- og Miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) åbnede Alfred Nobels Bro 16. december 2018. FOTO: THOMAS SJØRUP/RITZAU SCANPIX.

Et år efter åbningen af Alfred Nobels Bro: Sydhavnerne har taget broen til sig

92-årige Marianne Kaaber er opdraget med klassisk musik. Hun ser det som en gave at få mulighed for at blive præsenteret for ny musik på Sølund.

Unge og gamle mødes i musikken: Plejehjem fik besøg af børneband