Fra venstre mod højre er det sanger og sangskriver Julie Maria, tekstforfatter Anne Vad og musiker og komponist Nikolaj Busk, der vandt sangkonkurrencen.
Fra venstre mod højre er det sanger og sangskriver Julie Maria, tekstforfatter Anne Vad og musiker og komponist Nikolaj Busk, der vandt sangkonkurrencen. - Foto: PR

Vindersangen til Alsang 2020 er udpeget

1.200 tekster og melodier har været med i konkurrencen om at vinde sangskriver-konkurrencen Alsang 2020, der ledes af Spil Dansk. Vindersangen får en central placering i fejringen af 75-året for Danmarks befrielse. Præmien er på 90.000 kroner.

Vinderne er sanger og sangskriver Julie Maria, tekstforfatter Anne Vad og musiker og komponist Nikolaj Busk.

Vindersangen ’Frihedens Døgn’ kan man blandt andet lytte til ved en række Alsang 2020 arrangementer rundt omkring i landet 4. maj.

Det er udfra digtet, skrevet af Anne Vad, at sangen er skrevet. Det indbragte hende i juni en præmie på 45.000 kroner. Melodien er skrevet af Julie Maria og Nikolaj Busk.

I alt var der 762 komponist-bidrag og 449 tekster i skarp konkurrence.

Julie Maria fortæller:

» Jeg læste om konkurrencen og havde lyst til at prøve kræfter med det, men jeg havde travlt med andre ting. Heldigvis opfordrede min far mig flere gange til at deltage, og da jeg læste Anne Vads smukke tekst, kunne jeg virkelig relatere til temaet om frihed, der altid har været et omdrejningspunkt i min egen sangskrivning.«

Juryen, som valgte vinderteksten, blev imponeret over, at lyrikken var nytænkende og original, og at indholdet inspirerer til både undren og grundig overvejelse.

Alsang 2020 er Danmarks største fælles sangintiativ, der vil samle borgere i en musikalsk fejring af friheden, fremtiden og demokratiet.

Der kommer workshops, konkurrencer og arrangementer med fællessang.

Alsang 2020 er skabt af Spil Dansk, Dansk Forfatterforening og Grundvigsk Forum, der støttes af Nordea-fonden med 8,1 millioner kroner.

Læs mere på www.alsang.dk

hee

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Heidi Engelund

Om journalisten Heidi Engelund

Jeg er journalist på Frederiksberg Bladet, og er altid glad for at skrive om det lokale, stort og småt, rundt omkring på Frederiksberg. Har du et godt tip, så er du altid velkommen til at maile til mig på hee@minby.dk

Flere var forbi og tale med Københavns Politi, da de tirsdag havde stillet deres mobile politistation op på Frederiksborgvej.

Politikommissær om Circle K-hjørne: »Det er borgernes hjørne«

En typisk kikkenborg i Dragør.

Kikkenborge er ikke for alle tage i Dragør