Planerne for Platanvej vækker stor utilfredshed blandt beboere.
Planerne for Platanvej vækker stor utilfredshed blandt beboere. - Foto: Martin Sørensen

Sur 😠 Elsker 😍 Like 👍

Debat: Grøn vision for Platanvej og Kingosgade efterlyses af beboer

Astrid Skotte

Platanvej

Jens Erik Laursen beder mig argumentere mere nuanceret vedrørende Platansvejs fremtid. Jeg prøver:

Rigtig mange beboere på Platanvej er utrygge og triste over det scenarie for vores vej, som By- og Miljøudvalget har valgt. Scenariet beskrives af kommunens egne rådgivere (Gehl Architects) således:

»Fortovene bliver smallere end i dag, hvilket giver sparsom plads for fodgængere, og antallet af fodgængere forventes samtidig at øges med åbningen af metroen. Ingen plads til ophold eller cykelparkering på gaden. Gaden vil opleves som meget bildomineret med maksimering af parkering og høj trafikbelastning.«

Kommunen oplyser, at minimum 15.500 biler og 8.000 cyklister dagligt skal gennem vejen. Desuden to A-busser døgnet rundt. Det betyder en bus cirka hvert andet minut.

Selvfølgelig skal trafikken fordeles. Men med den valgte løsning inviteres der flere gennemkørende bilister til Frederiksberg, der nu får endnu en tværgående ’motorvej’. Og problemerne på Kingosgade bliver ikke løst.

Vi håber på en visionær grøn politik for både Platanvej og Kingosgade.

Vi bor her jo. Sover ud til gaden. Har altaner ud til gaden. Ligesom mange af vores ældre har brug for ekstra fortovsplads til rollator.

Vi beder om, at vores veje ikke kun indrettes til biler, men også til os beboere. I et opråb til politikerne beder vi om at blive inddraget i designet af vores vej og peger på el-busser, støjdæmpende asfalt, ensretning og flere træer.

Afslutningsvist vil jeg opfordre Jens Erik Laursen til at undlade personlige angreb, oplysninger om mit arbejde mv. Det har intet med sagen at gøre – og du risikerer at bringe forkert information.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Heidi Engelund

Om journalisten Heidi Engelund

Jeg er journalist på Frederiksberg Bladet, og er altid glad for at skrive om det lokale, stort og småt, rundt omkring på Frederiksberg. Har du et godt tip, så er du altid velkommen til at maile til mig på hee@minby.dk

Capoeira er en afro-brasiliansk kampdans, ledsaget af traditionel sang og musik, som fortæller historier om capoeira og slavetiden i Brasilien.

Brasiliansk kampdans for børn og voksne

Fra venstre øverst: Hjørnet af Scandiagade og Borgmester Christiansens Gade, Ved Hørdumsgade og Enghavevej, Krydset ved P. Knudsensgade og Sjælør Boulevard, På forpladsen til Sydhavn Station mellem Ernst Kapers Vej og Enghavevej og Hjørnet af Wagnersvej og Thomas Koppels Allé. Disse fem steder er på listen over mulige placeringer af et offentligt toilet i det gamle Sydhavnen.

Det hjemløse toilet fra pladsen