Flere var forbi og tale med Københavns Politi, da de tirsdag havde stillet deres mobile politistation op på Frederiksborgvej.
Flere var forbi og tale med Københavns Politi, da de tirsdag havde stillet deres mobile politistation op på Frederiksborgvej. - Foto: Byrd/Louise Askly

Like 👍

Politikommissær om Circle K-hjørne: »Det er borgernes hjørne«

Tirsdag rykkede Københavns Politi ud ved Circle K-tanken på Frederiksborgvej med en mobil politistation. Her talte de og andre fra tryghedspartnerskabet med de lokale om utryghed, gaderæs og vigtigheden af at stå sammen.

Alvin på tre år har efterladt sin løbecykel med den blinkende forlygte på fortovet og er kravlet ind på førersædet af den mobile politistation. Her får han og hans far en intro til bilens gadgets af en politibetjent.

Alvin og hans far, Mikael Nielsen, bor på Bygmestervej rundt om hjørnet fra Frederiksborgvej og kom forbi Københavns Politis stand og mobile politistation på vej hjem fra institutionen. Og for en treårig dreng er det jo altid spændende at møde politiet, forklarer Mikael Nielsen med et smil.

Han synes, det er et godt initiativ, at politiet og tryghedspartnerskabet er mødt op her på hjørnet ved Circle K-tanken på Frederiksborgvej, hvor det er kendt, at en gruppe mænd dagligt mødes i deres store biler og skaber utryghed, blandt andet på grund af gaderæs.

»Det er jo det tunge gangsterhjørne her ved Circle K, så det er et godt sted at stå,« siger han og fortsætter:

»Det er ikke, fordi vi selv har været vidne til så meget, vi har kun hørt om skyderierne i medierne. Og så var der en dag, hvor vi undrede os over, at der var så diset, og så viste det sig, at der var blevet sat ild til en firhjulet motorcykel her ved tanken.«

»De skal ikke have lov at tvinge os ud«

Han har boet i Nordvest i 16 år, og på trods af udfordringerne i området, er det blevet mindre råt, end da han flyttede hertil, fortæller han.

»Da jeg for 16 år siden fortalte folk, at jeg havde købt lejlighed i Nordvest, syntes de, at jeg havde knald i bøtten. Men området udvikler sig og er blevet mere mondænt. Bisidderkroen er endda blevet til en ølbar.«

Alligevel har han og konen da snakket om at finde noget andet, men det er ikke blevet til noget endnu.

»Vi kan meget godt lide at bo her, for der er, hvad vi skal bruge, og dem, der ligger og skyder og kører ræs, skræmmer os ikke. De skal jo heller ikke have lov at tvinge os ud,« siger Mikael Nielsen og lader sig trække med af Alvin, der utålmodigt hiver sin far i armen, ivrig efter at komme videre.

LÆS OGSÅ: https://minby.dk/2019/09/30/145253/borgmester-om-frederiksborgvej-det-er-et-akut-problem/

Ingen våben fundet

Også politikommissær og sektionsleder for Nærpolitiet Nordvest Carsten Reenberg mener, det er vigtigt at signalere, at det her hjørne ikke tilhører den gruppe, der holder til på Circle K.

»Tanken er et midtpunkt i en snak om bandekøretøjer, der ligger og kører ræs op og ned ad Frederiksborgvej. Og vi skal signalere, at det her er borgernes hjørne, ikke deres,« siger han og tilføjer:

»I dag er vi her også for at vise borgerne, at vi er opmærksomme på den utryghed, der er i området, og at vi ønsker at få en god dialog om, hvad vores tilgang er til det.«

Området her er inden for den nuværende visitationszone, og Carsten Reenberg oplyser, at politiet har visiteret den gruppe, der holder til på tankstationen, når de har set de personer, som de ved, at de skal holde øje med.

»Det gør, at vi får målrettet vores visitationer, og det er en af fordelene ved at have det lokalkendskab, som mine betjente har,« siger han.

Der har gennem længere tid været stor utryghed ved Frederiksborgvej grundet en gruppe mænd, der holder til på Circle K-tanken.

Der har gennem længere tid været stor utryghed ved Frederiksborgvej grundet en gruppe mænd, der holder til på Circle K-tanken. – Foto: Byrd/Louise Askly

Politiet har ikke fundet våben, når de har visiteret gruppen, og kun ganske små mængder narkotika. Men som sektionslederen tilføjer, så tager de heller ikke den slags med ind i en visitationszone.

»Men vi har ikke indtryk af, at der er organiseret handel med narkotika herfra,« tilføjer Carsten Reenberg, som er forsigtig med at kalde gruppen af mænd for bandemedlemmer.

»Det er nogle, som er dannet og færdes sammen, men der er ikke nødvendigvis tale om en officiel bande. Derudover ved vi, at de kommer fra hele København, det er ikke dem alle, der har bopæl her i lokalområdet.«

»Vi skal stå sammen«

Jonna Nielsen, stifter af Vi Tager Gaderne Tilbage i NV og beboerrådsformand i ejendommen ’Ved Skolen’, står klar sammen med politiet for at tale med beboerne i området.

»Jeg synes, det betyder meget, at vi i tryghedspartnerskabet møder op her i dag. For det gør det helt sikkert nemmere for de beboere, der føler sig utrygge, og som sidder i deres lejligheder bag gardinerne, at komme ud og fortælle, hvordan de oplever at bo her,« siger hun.

Selv oplever hun, at gaderæset, som har skabt stor utryghed i kvarteret, er taget meget af i forbindelse med visitationszonen, og det glæder hende.

»De tør ikke at køre så meget ræs, og de tør ikke at være her med våben, for hvis ikke der er en politibil i syne, så er der måske en civil politibil. Så det er altid fedt, når der er visitationszone, for så falder der ro på i noget tid,« siger Jonna Nielsen.

NV har en særlig sjæl

Desværre oplever hun, at problemerne ofte vender tilbage, når zonen ophæves, og her er det vigtigt, at beboerne i området står sammen, pointerer hun.

»Hvis man er bange, så kommer man ikke ud. Men vi skal på gaden og stå sammen. Det er ikke rart at bo i et utrygt område, og det er ærgerligt, når det holder folk inde. For Nordvest har en helt speciel sjæl. Det er et sted, hvor folk hilser på og taler med hinanden. Jeg skal altid beregne en halv time ekstra, når jeg skal ned og handle, fordi jeg møder nogle, jeg kender, og vi falder i snak,« siger Jonna Nielsen med et smil.

I sidste måned vedtog politikerne på rådhuset at sætte 6,7 millioner kroner af til en trafikal forbedring af tre kryds på Frederiksborgvej, som blandt andet skal være med til at forhindre gaderæs. Det drejer sig om krydset ved Hovmestervej, Landsdommervej og Rentemestervej.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Julie Stougaard

Om journalisten Julie Stougaard

Journalist på Nørrebro/Nordvest Bladet. Jeg brænder for at skrive historier, hvor læseren får bydelene helt ind under huden og møder mennesker med noget på hjerte.

Juletræstændingen på Frederiksberg Rådhusplads er efterhånden en fast forankret tradition.

Snart tændes træet

Fra venstre mod højre er det sanger og sangskriver Julie Maria, tekstforfatter Anne Vad og musiker og komponist Nikolaj Busk, der vandt sangkonkurrencen.

Vindersangen til Alsang 2020 er udpeget