Sankt Jørgens Sø.
Sankt Jørgens Sø. - Foto: Martin Sørensen

Elsker 😍 Like 👍

DEBAT: Bevar den fine natur i Skt. Jørgens Sø

Af Lars Vestergaard (DF), Folketingskandidat

Der var fulde huse til borgermøde nummer om Skt. Jørgens Sø skybrudsprojekt 12. november. Scenarie 1 og 2 er skrinlagte, og nu skal Teknik- og Miljøudvalget i Københavns Kommune behandle scenarie 3 og 4 på mandag 18. november.

Jeg håber, politikerne vælger scenarie 4, som kan bevare den særligt fine natur og biologi, der er i Skt. Jørgens Sø – en dybvandssø med flere vandlag med spændende biotoper og forskellige slags fisk. Der lever også flodkrebs i søen, og de kræver absolut rent vand, fik vi at vide på mødet.

Anvendelse af Skt. Jørgens Sø som et teknisk regnvandsbasssin vil kunne ødelægge den biologiske balance, og måske kan den i værste fald være irreversibel.

Søerne er et særtræk ved København med mange kulturhistoriske minder. Det er en uerstattelig værdi. Vi skal bevare den smule natur, vi har tilbage. Derfor skal politikerne stemme for scenarie 4 i Teknik- og Miljøudvalget på mandag i København.

Hvis vi mener noget med et grønt København, skal vi ikke ødelægge de få grønne super-områder København har.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Sundhedscentret kan fejre 10 års jubilæum 19. november.FOTO: pr

Fødselsdagsfest i Sundhedscentret

Vilde scener ved Kløvermarken