Til foredraget 18. november skal deltagerne blandt andet høre nærmere om Schulstads brødfabrik.
Til foredraget 18. november skal deltagerne blandt andet høre nærmere om Schulstads brødfabrik. - Foto: Nørrebro Lokalhistoriske Forening.

Lokalhistorie: Få historien om Nørrebros gamle industrier

Interessen for lokalhistorie er stigende, og derfor har Nørrebro Lokalhistoriske Forening taget initiativ til to foredragsaftener om Nørrebros industri, der bliver afholdt i henholdsvis november og december måned.

Til det første foredrag får deltagerne et spændende indblik i Heegaards Jernstøberi, familien Allers bladeventyr, den første automobil i Danmark og tændstikfabrikkerne. Historierne bliver fortalt gennem forskellige anekdoter og billeder.

Til det andet foredrag skal deltagerne høre nærmere om Fords samlefabrik, Bähnckes sennep- og eddikefabrik, hesteskofabrikken, Holger Petersens tekstilfabrik og mange andre industrivirksomheder, der har været med til at forme Nørrebro.

Historisk foredrag om Nørrebros industri, Støberiet, Blågårds Plads 5, mandag 18. november kl. 19-22. Gratis adgang.

Historisk foredrag om Nørrebros industri, Nørrebrohallen, Nørrebrogade 208, mandag 9. december. Gratis adgang.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Avatar

Om journalisten NMB

North Media Bureau (NMB) er de københavnske lokalavisers nyhedsbureau. Det leverer hver dag korte historier om samfund, kultur og sport.

»Vi mener faktisk, at projektet med få men væsentlige ændringer kan forbedres, så det ikke kun tjener én interesse,« siger Lise Winther-Jensen.

Genboer til det kommende campus-byggeri i oprør: Det er for højt og for tæt

Sundhedscentret kan fejre 10 års jubilæum 19. november.FOTO: pr

Fødselsdagsfest i Sundhedscentret