Garderne i Livgardens vagtparade skal ud på nye veje.
Garderne i Livgardens vagtparade skal ud på nye veje. - Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Like 👍

Højre om: Nu ændrer Livgarden sin rute gennem København

Den Kongelige Livgardes parade gennem København er et tilløbsstykke for mange midt på dagen. Her går garderne fra Gothersgade til vagtskiftet på Amalienborg og retur.

Ruten fra Amalienborg til Gothersgade har været ændret på grund af metrobyggeriet, men fra og med onsdag vender garderne tilbage til den almindelige rute, hvor paraden går ud af Amalienborg Slotsplads via Frederiksgade, rundt om Marmorkirken, til venstre af Store Kongensgade for at dreje op ad Gothersgade til kasernen ved Rosenborg.

Til gengæld betyder arbejdet med sikring af Amalienborg Slotsplads, at Livgarden har været nødt til at ændre marchruten for vagtparaden til Amalienborg. Det betyder, at turen nu går ad Bredgade helt frem til Frederiksgade, hvor paraden svinger til højre mod Amalienborg Slotsplads. Denne rute fastholdes året ud og noget af 2020, oplyser Livgarden på deres facebook-side.

Onsdag vil Vagtparaden bestå af Musikkorpset, en del af Tambourkorpset foruden vagtstyrken.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Christian Olsen

Om journalisten Christian Olsen

Jourhavende hos North Media Hovedstaden og journalist på City Avisen. Har beskæftiget sig med lokaljournalistik i København i en årrække. Skriver bl.a. om politik, trafik, byudvikling, kultur og byens liv.

Jørgen Ramskov på sin sidste dag på Radio24syv

Mød Radio24syvs direktør og spørg bare

Steen Jespersen har boet på Kollegiet på Gammel Køge Landevej i cirka tre år. Ofte har han været med i onsdagens madklub, hvor beboere og frivillige laver mad og spiser sammen. Denne onsdag skulle han dog ikke være med, men stillede sig gerne an i køkkenet til ære for kameraet.

Fællesskabet findes i Madklubben: »Vi har det altid sjovt i køkkenet«