Musica Ficta spiller til foredragskoncerten i Sankt Jakobs KirkeFOTO: PR foto
Musica Ficta spiller til foredragskoncerten i Sankt Jakobs KirkeFOTO: PR foto

Den danske salmebog fylder 450 år og fejres med foredragskoncert

I anledningen af at den første danske salmebog fylder 450 år, kan du opleve en foredragskoncert torsdag 14. november klokken 19.30 i Sankt Jakobs Kirke.

Den først danske salmebog udkom i 1569 og hed ’Hans Thomissøns Den danske Psalmebog’. Til foredraget vil der være koncert med ét af Danmarks bedste vokalensembler, Musica Ficta. Udover koncert er der også foredrag, som arrangementets titel antyder.

Det danske Sprog- og Litteraturselskab og to forskere deltager i foredragskoncerten. Sammen vil koncerten og foredragene formidle salmerne i en historisk kontekst og skildre sammenhængen mellem det musikalske og digteriske indhold. Der er fri entré til arrangementet.

450 års fødselsdag for den første danske salmebog i Sankt Jakobs Kirke torsdag 14. november klokken 19.30. Gratis.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Avatar

Om journalisten NMB

North Media Bureau (NMB) er de københavnske lokalavisers nyhedsbureau. Det leverer hver dag korte historier om samfund, kultur og sport.

Steen Jespersen har boet på Kollegiet på Gammel Køge Landevej i cirka tre år. Ofte har han været med i onsdagens madklub, hvor beboere og frivillige laver mad og spiser sammen. Denne onsdag skulle han dog ikke være med, men stillede sig gerne an i køkkenet til ære for kameraet.

Fællesskabet findes i Madklubben: »Vi har det altid sjovt i køkkenet«

I snart et år har sydhavner Bodil Nygaard Jensen drevet en lille nicheboghandel med fotobøger godt gemt bag det store grønne metrohegn på Mozarts Plads.

I metrohegnets skygge gemmer sig en lille boghandel fuld af billeder