Hvis vejret tillader det, så varer det ikke så forfærdelig længe før, der igen kan løbes på skøjter for enden af Frederiksberg Allé.
Hvis vejret tillader det, så varer det ikke så forfærdelig længe før, der igen kan løbes på skøjter for enden af Frederiksberg Allé. - Foto: Martin Sørensen

Like 👍

Nu klinger det snart på Frederiksberg Runddel igen

Så er det ved at være tid til at slibe skøjteklingerne og finde balancen, for lørdag 30. november åbner skøjtebanen på Frederiksberg Runddel – med mindre vejret vil det anderledes.

Borgmester Simon Aggesen (K) ser frem til åbningen – og sæsonen:

»Som far er det en kæmpe fornøjelse at kunne nyde en tur på skøjtebanen med familien i så smukke omgivelser, som Frederiksberg Runddel er. Skøjtebanen er et af de mest ikoniske vintermotiver på Frederiksberg, og vi er mange, der tæller dagene til den åbner.«

Vejret kan dog spænde ben for åbningen, som traditionelt foregår den sidste lørdag i november:

»Frederiksberg Kommune arbejder løbende på at nedbringe CO2-udledningen. At nedkøle skøjtebanen koster på den konto. Så hvis det bliver meget varmt, må vi vente med at etablere skøjtebanen til det bliver koldere – ligesom vi gjorde sidste år. Det hører med til at være ansvarlig klimakommune,« siger borgmesteren og opfordrer til at følge med på oplev.frederiksberg.dk.

Ingen is i Lindevangsparken

Der kommer ikke skøjtebane i Lindevangsparken mere. Den skøjtebane har de seneste år levet et stille liv uden mange besøgende. Derfor har Kommunalbestyrelsen som en del af budgetaftalen for 2020 besluttet, at skøjtebanen ikke skal fortsætte.

I stedet bliver parkens boldbane, som skøjtebanen hidtil har været anlagt oven på, nu tilgængelig for boldspil hele året. Det vil komme mange til glæde, håber formand for kultur- og fritidsudvalget, Nikolaj Bøgh (K):

»Der var ret få, som brugte skøjtebanen. Samtidig ville det være en for stor klimamæssig og økonomisk belastning at fastholde tilbuddet. Vi hører fra de medarbejdere, der har kontakt med børn og unge i området, at boldbanen er i høj kurs, og at de unge spiller masser af fodbold, hockey og basketball derude. Det er altid svært at nedlægge et tilbud, men her er alternativet også meget populært, så jeg tror, det ender med at blive et positivt bytte.« bob

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Bo Børresen

Om journalisten Bo Børresen

Jeg har været journalist på en række københavnske lokalaviser siden 2001 og skrevet om stort og småt på Frederiksberg og i Valby og Sydhavnen.

Bent Sørensen og Katrine Gislinge er anmelderroste musikere.

Koncert: Musikerpar samles i Metronomen Frederiksberg

Modstandskvinden Hanne i »De Befriede« bygger på østerbroeren Jolanda.

Teater på en tidsrejse: Krøller eller ej til befrielsesdagen