Overborgmester Frank Jensen skar kagen da det blev fejret, at der siden 2005 er uddannet 200 miljøambassadører på Amager.
Overborgmester Frank Jensen skar kagen da det blev fejret, at der siden 2005 er uddannet 200 miljøambassadører på Amager. - Foto: Miljøpunkt Amager

200 miljøambassadører gør Amager mere miljøbevidst

Danskerne bruger mange ressourcer. Hvis alle i verden levede som vi gør, var der faktisk brug for fire jordkloders ressourcer for at kunne følge med, viser undersøgelser.

Det høje ressourceforbrug kan man gøre noget ved, og allerede i 2005 gik Miljøpunkt Amager i gang med at udbrede konceptet miljøambassadører på Amager, fortæller miljøpunktet i en pressemeddelelse.

Miljøambassadørerne er beboere, som først bliver uddannet i affaldssortering, energibesparing, genanvendelse og brug af drikkevand med omtanke.

Derefter deler de den nye viden med naboer og netværk, så inspirationen breder sig ud.

I sidste uge fejrede Miljøpunkt Amager, at man har rundet miljøambassadør nummer 200 på Amager.

De kommer fra 14 forskellige nationaliteter og bor i overvejende grad i almene boligselskaber.

Overborgmester Frank Jensen (S) var inviteret til at skære kagen.

»Miljøambassadørerne på Amager gør en stor lokal forskel, og de er med til at sænke forbruget af ressourcer og vand i hele bydelen. Det er netop den form for frivilligt engagement, der er med til at sikre, at København bliver endnu grønnere og mere klimavenlig i fremtiden – og at vi når målet om at blive verdens første CO2-neutrale by i 2025,« udtaler overborgmesteren.

Kortere brusebade

Under fejringen modtog de seneste 14 miljøambassadører et diplom for gennemført kursus.

På det nye hold har flere både påvirket andres vaner og ændret deres egne. En deltager har for eksempel kortet sin søns brusebade ned fra halvanden time til 10 minutter. En anden sætter vand i køleskabet så det er koldt, frem for at lade vandet løbe til det bliver koldt, fortæller Miljøpunkt Amager.

Holdet er uddannet i et partnerskab mellem Miljøpunkt Amager, Partnerskabet – den boligsociale helhedsplan for Urbanplanen og HOFOR.

Miljøpunkt Amager er en selvejende fond finansieret med driftsmidler fra Amager Øst og Amager Vest Lokaludvalg.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Hanne Bjørton

Om journalisten Hanne Bjørton

Journalist på Amager Bladet siden 2005. Jeg skriver om lokalpolitik, kultur og ikke mindst om mennesker på Amager.

Det er her på den sidste grønne plet i boligkvarteret omkring Saxtorphsvej, at man nu vil bygge endnu en dagsinstitution. Den bliver den tredje i rækken i et kvarter, der i forvejen er ved at drukne i trafik, når børnene skal afleveres og hentes.

DEBAT: Trafikkaos og borgerforagt på Saxtorphsvej

Bent Sørensen og Katrine Gislinge er anmelderroste musikere.

Koncert: Musikerpar samles i Metronomen Frederiksberg