Frank Jensen og andre politikere har tidligere været på besøg i Kødbyen for at se på de udfordringer, der er omkring den åbne stofscene. ArkivfOTO: Michael Paldan
Frank Jensen og andre politikere har tidligere været på besøg i Kødbyen for at se på de udfordringer, der er omkring den åbne stofscene. ArkivfOTO: Michael Paldan

Sur 😠 Like 👍

Åbent brev: Fortsat problemer med narkomiljøet omkring Kødbyen

I sidste uge sendte en lang række af Kødbyens aktører et fælles brev til overborgmesteren og en række politikere. Målet er atter at få sat fokus på problemer med tryghed og renhold omkring den åbne stofscene.

Der er intet galt med visionen for stofindtagelsesrummet H17, hvis man spørger de mange aktører i Kødbyen, der sammen har sendt et åbent brev til en række politikere i borgerrepræsentationen samt til overborgmester Frank Jensen (S).

I det åbne brev sendt af Husets Teater, Rysensteen Gymnasium, Warehouse9 og DGI Byen & Øksnehallen og med 36 øvrige medunderskrivere fra Kødbyen peger de på, at der fortsat er udfordringer med den åbne stofscene, der ikke er løst.

»Hovedproblemet, som vi ser det, er, at der mangler politisk afklaring på narkoområdet og en realistisk plan for hvem, der har ansvaret for tryghed, sikkerhed og opsyn med brug og salg af hårde stoffer i de offentlige rum, samt en plan for hvem der skal håndtere social opfølgning og konfliktløsning med stofbrugere som opholder sig der. I mangel af en plan bliver det i vidt omfang noget, vi som naboer må forsøge at løse hver især, delvist hjulpet af politiet og af KEID, der har få ressourcer og hvis spidskompetence næppe er håndtering af stofmiljøet. Det kan hverken vi, områdets gæster eller brugerne i H17 være tjent med,« skriver de i brevet.

Glad for renhold

De kvitterer dog samtidig for den særbevilling, der blev givet for at sikre ekstra renhold, bortskaffelse af sundhedsskadeligt affald som blod, kanyler, urin og ekskrementer, samt en udvidelse af den eksisterende vagtordning.

Men – og det er hele humlen – der mangler ifølge aktørerne i Kødbyen fortsat en løsning der kan give tryggere forhold og bedre dialog mellem de forskellige aktører i Kødbyen.

Selv foreslår de i det åbne brev en social vicevært med Mændenes Hjem i ryggen som en løsning.

» En social vicevært er til stede i miljøet med en praktisk funktion i forhold til renhold, men fungerer også som en lokal, social aktør, der kender naboer og brugere af H17, og som kan sikre en kontinuitet i arbejdet og dialogen på tværs. Samme tanke lå bag det eksisterende vagtkorps, men det er ikke vores oplevelse, at det fungerer i praksis. Vi mener, en social viceværtsfunktion styret af eller i tæt koordination med Mændenes Hjem vil have langt større effekt.«

Frank Jensen og andre politikere har tidligere været på besøg i Kødbyen for at se på de udfordringer, der er omkring den åbne stofscene. ArkivfOTO: Michael Paldan

Frank Jensen og andre politikere har tidligere været på besøg i Kødbyen for at se på de udfordringer, der er omkring den åbne stofscene. ArkivfOTO: Michael Paldan

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

René Mølskov

Om journalisten René Mølskov

Journalist med ansvar for Vesterbro Bladet. Jeg har en forkærlighed for lokale nyheder, politik og features. Jeg tror på, at Vesterbro Bladet kan gøre en stor forskel i bydelen. Kontakt mig altid gerne med tip om stort som småt.

Hos caféen Storm B på Degnestavnen er der hyggelig stemning og masser af god, hjemmelavet mad på menukortet.

Det bobler af liv på Smedetoften

‘Svigt’ er den sjette roman i Frederiksberg-forfatter Henrik Frederiksens succesfulde serie.

Henrik Frederiksen skriver om svigt