Forlystelsen Mælkevejens vogne blev sat på skinner natten til tirsdag.
Forlystelsen Mælkevejens vogne blev sat på skinner natten til tirsdag. - Foto: Lasse Pedersen

Klar til december: Afløser for ikonisk forlystelse sat på skinner

I starten af 2019 kunne Tivoli fortælle, at man havde besluttet at lukke den ikoniske forlystelse Odinexpressen, der havde udtjent sin værnepligt efter adskillige ture.

I samme forbindelse løftede Tivoli sløret for erstatningen, Mælkevejen, og efter flere måneders arbejde er den nye forlystelse endelig på skinner.

Forlystelsen går nu ind i en testperiode og skal være køreklar fredag 6. december, hvor den officielt åbner for Tivolis besøgende.

»For første gang viser vi, hvordan Tivolis nye rutsjebane, der afløser den ikoniske Odinexpressen, kommer til at se ud. Vi tør godt love, at den bliver lidt vildere, hurtigere og sjovere end den fantastiske Odinxpressen. Vognene er netop hejst ind i Tivoli i nattens mulm og mørke og placeret med centimeters præcision. Nu går vi ind i testperioden,« fortæller Tivolis pressechef, Torben Plank.

Den nye forlystelse, der blev sat på skinner natten til tirsdag, består af ti vogne og kommer til at køre 36 kilometer i timen. Rutsjebanen bliver desuden en del højere og hurtigere end sin forgænger, der nu er gået på pension efter 30 millioner gæsteture.

»Mælkevejen bliver en af de vildeste forlystelser i Tivoli, når det drejer sig om sving og farten i kurverne. Gæsterne kastes fra side til side, hvis de ikke holder fast. Den kommer til fulde til at leve op til, hvad den ikoniske Odinexpressen var elsket for. Dog er turen meget mere smooth og lækker.

Designet i rutsjebanen står på skuldrene af Himmelskibet, Aquila og Tik Tak, der er stærkt inspireret af tanken om opdagelsesrejsen i himmelrummet, i videnskabens verden eller i tiden.

Mælkevejen har været undervejs i to og et halvt år og koster knap 55 millioner kroner.

Mælkevejens raket blev sat på henover natten

Uploaded by Tivoli TV on 2019-11-05.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Gadenetværket til et møde om H.C. Ørsteds Vej.

Kom til gademøde om H.C. Ørsteds Vej

Platanvej bliver igen åbnet for trafik, besluttede et flertal i By- og Miljøudvalget forleden.

DEBAT: Hvordan kunne du gøre det, Nikolaj Bøgh?