Dennis Peetz Stahlhut og Sunny Khosla har lige været ude at hente pant på Østerbro.
Dennis Peetz Stahlhut og Sunny Khosla har lige været ude at hente pant på Østerbro. - Foto: Chili Djurhuus

Iværksættere jagter 140 millioner flasker og dåser

140 millioner dåser og flasker kommer ikke retur . To iværksættere fra Østerbro har valgt at gøre noget ved det. De henter din pant, og i bytte kan du købe nye drikkevarer. Fokus er passe på miljøet ved at få flaskerne og dåserne retur i stedet for at de bliver smidt ud.

Chili@minby.dk

Oplever du at dåserne hober sig så meget op i din lejlighed, at du næsten ikke kan overskue at skule stå i kø ved flaskeautomaten, og når du endelig kommer derned, så er den i stykker, og tæt på automaten står der måske folk, der vil købe din pant til nedsat pris, fordi du jo skal af med den?

Det har Sunny Khosla, medstifter af Elepanten, oplevet op til flere gange. Og for nogle måneder siden tog han konsekvensen, da han endnu engang oplevede at flaskeautomaten ved hans lokale supermarked ikke virkede.

Sammen med sin kammerat, Dennis Peetz Stahlhut, brainstormede de og opfandt konceptet Elepanten, som har hjemme på Fruebjergvej i erhvervskvarteret omkring Lersø Parkallé.

Minimum 60 kroners pantHvis du har pant for minimum 60 kroner, kan du få Elepanten til at hente din pant. I bytte for panten skal du købe sodavand og øl. På sigt vil du også kunne få cider.

»Vi har en byttepris på syv kroner. Så hvis du har pant for 70 kroner, så får du ti dåser af os,« siger Sunny Khosla.

Et bæredygtigt Danmark

»Vi gør noget for miljøet, og det er vi stolte af. Vores succes er miljøets succes. Aluminium er genanvendeligt, så i og med at vi giver dåser tilbage, når vi modtager panten, sørger vi for, at der kommer mindre plastik ud, og det er godt for miljøet, « siger Dennis Peetz Stahlhut. og hans kompagnon supplerer:

»For flere år siden (1980, red) tænkte man ikke på at få sin pizza leveret nede fra hjørnet. I dag betaler de fleste gerne mellem 30 og 70 kroner for at få leveret en pizza, man ikke gider at hente. Det er de færreste der synes det er fedt at gå ned at aflevere sin pant, og nogle ender med at smide panten ud. »

Dansk RetursystemElepanten har et samarbejde har et med danskretursysystem der kommer og indhenter deres lager.Sunny og Dennis pointerer begge at deres værdigrundlæg er baseret på at udvikle et bæredygtigt Danmark, da de er overbeviste om, at der kommer pant på endnu flere ting. »Vi kan hente alt med pant – en Gilletteflaske eller hvad man nu kunne finde på at sætte pant på,« siger Dennis Peetz Stahlhut og fortsætter, »Det er vigtigt, at det ikke ryger i skraldespanden.«

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Afrika

Hård træning i hallen.

Volleyball: Tårnfalkene smasher igennem på Nordregårdskolen