Jubeldans i regnen efter sejren over FC Midtjylland.
Jubeldans i regnen efter sejren over FC Midtjylland. - Foto: Fremad Amager Elite

Fremad Amager er klar til endnu et Superliga-offer onsdag

Onsdag aften går Fremad Amager på banen til den tredje pokalkamp mod et Superliga-mandskab på stribe, og trods en række drøje nederlag i 1. division lover cheftræner Azrudin Valentic en helt anden kadence i opgøret mod AC Horsens.

Da Samson Iyede bankede bolden i netmaskerne til stillingen 1-0 i det 66. minut mod Superligaens dukse fra FC Midtjylland 26. september, var der ikke mange af de blå-hvide fans, som turde håbe på miraklet i DBU’s landspokalturnering.

Men Fremad Amager holdt stand og slog dermed det andet Superligamandskab på stribe ud af pokalen efter den nervepirrende sejr i straffesparkskonkurrence mod Lyngby.

Da der blev trukket lod til ottendedelsfinalen var det så AC Horsens, som poppede op af bowlen som næste modstander. Den kamp spilles i Sundby Idrætspark på onsdag 6. november klokken 18.00, og Fremad varmer helt i mottoet ’no bullshit’-ånd op til kampen med en kæk plakat, der viser en skovl og en elguitar: »0% bonderøv, 100% Amager.«

Vil bryde dårlig stime

Det har dog knebet med triumferne i den daglige 1. division, hvor de seneste tre kampe er tabt med en samlet målscore på 0-11 – Fremad er akkurat smuttet under nedrykningsstregen i rækken. Senest gjorde en stribe personlige fejl lørdagens tur til Vejle til et mareridt for de blå-hvide, som måtte indkassere et nederlag på 4-0.

Fremad Amager satser dog stort på en festlig omgang pokalmagi i Sundby onsdag. Cheftræner Azrudin ’Vali’ Valentic siger til Amager Bladet:

»Det er altid sjovt at spille pokalkampe. De giver en helt speciel stemning, især mod superligahold, der ikke normalt kommer på besøg i Sundby.

Det er også en mulighed for at bryde den negative form, vi er inde i lige nu. De mest overraskende resultater kommer som regel i pokalturneringen. Det kan man se på de to sejre, vi fik mod Lyngby BK og Danmarks pt. bedste hold, FC Midtjylland.

Jeg håber, der kommer mange i Sundby og skaber en festlig stemning ligesom de to forrige pokalkampe i Sundby.

Uanset hvilke spillere, der er på banen onsdag, kommer vi til at gøre alt for videre avancement til kvartfinalen.«

Angriber Lukas Engel er da også topmotiveret for at give de trofaste fans endnu et lille mirakel oven på de sidste par ugers skuffelser:

»Det er en perfekt mulighed for at komme tilbage på sporet. Vi har indtil videre skabt to succeshistorier imod Lyngby og Midtjylland. Vi håber, at eventyret fortsætter i Sydbank Pokalen. Det ville give en fornyet energi til både os spillere og staben.

Vi er nået frem til en flot ottendedelsfinale, og det ville være kæmpestort at nå frem til en kvartfinale. Det ville være en fantastisk historie for alle omkring klubben og vores loyale fans.

Fansene fortjener om nogen de her oplevelser med deres store engagement og opbakning til hjemmekampene i Sundby. Vi spiller for at rykke et skridt videre i pokalturneringen, og AC Horsens får kamp til stregen onsdag aften,« siger Engel til Amager Bladet.

Vinderen af kampen mellem Fremad Amager og AC Horsens skal i duel mod Silkeborg IF i kvartfinalen, som afvikles i perioden 3.-5. marts 2020.

Der er allerede 1. divisionsbold i Sundby Idrætspark igen på søndag klokken 13.45, når Vendsyssel FF kommer på besøg.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Michel Houellebecqs forfatterskab er på blokken i Hans Egedes Kirke torsdag 7. november. FOTO: Bertrand Guay/AFP/Ritzau Scanpix.

Litterat stiller skarpt på kontroversiel forfatter

Selina Juul er gået i køkkenet med kendte kokke og prinsesse Marie.

Kamp mod madspild: »Familier mangler ofte tid og inspiration«