Kulturcenter Kildevæld er forsinket den ene gang efter den anden. Meget tyder på, at der skal etableres et børnebibliotek ved kulturcentret.
Kulturcenter Kildevæld er forsinket den ene gang efter den anden. Meget tyder på, at der skal etableres et børnebibliotek ved kulturcentret. - Foto: Thomas Frederiksen

Politikere: Nyt bibliotek skal være to steder

Politikerne har besluttet at arbejde videre med en model, hvor der er voksenbibliotek ved Svanemøllen og børnebibliotek i Kulturcenter Kildevæld til at erstatte Øbro-Jagtvej Bibliotek. Til gengæld ønsker man foreningslokaler på Jagtvej.

Det nuværende bibliotek Øbro-Jagtvej er nedslidt og skal udskiftes.

Politikerne i kultur- og fritidsudvalget ønsker, at det skal erstattes af bibliotek ved Svanemøllehallen og Kulturcenter Kildevæld.

»Hele planen med vores biblioteker er, at de skal ligge ved andre kulturinstitutioner, hvor folk alligevel kommer. Så kan folk, som egentlig ikke har planlagt det, komme på biblioteket. Det skaber liv,« siger Jonas Bjørn Jensen fra Socialdemokratiet som argument for den model, som politikerne nu går efter.

Det er et enigt kultur- og fritidsudvalg, som har lagt sig fast på at gå videre med den model.

Miljø på Jagtvej

I Svanemøllehallen dyrker mange børn og voksne sport, mens Kulturcentret skal indeholde mange forskellige aktiviteter for borgerne og i øvrigt ligger lige ved Kildevældsskolen.

Politikerne valgte dermed ikke at gå efter en løsning, hvor et nyt bibliotek kommer til at ligge det samme sted som det nuværende.

Her har Øbrohus og boligselskabet AKB København ellers tilbudt, at de kan stå for opførelsen af en klimavenlig bygning med både almene boliger og bibliotek.

»Det er et meget spændende projekt, og jeg håber, at vi kan gå videre med det i anden sammenhæng,« siger Jonas Bjørn Jensen og peger på, at et sådan byggeri kan være en port ind i Klimakvarteret, som Øbrohus selv har peget på, ved, at det skal huse foreninger og netværk for borgerne inden for det grønne område.

Børn og voksne

Det er meningen, at et kommende voksenbibliotek skal ligge i Svanemøllehallen og et børnebibliotek ved Kildevæld.

– Risikerer man så ikke, at det går ud over familieture til biblioteket, hvor både børn og voksne vil kigge på materiale?

»Nu bliver det lidt anekdotisk, men jeg tror de fleste forældre, som går på biblioteket med deres børn, for at låne materialer til børn og ikke til voksne. Sådan gør jeg selv,« siger han og understreger, at det vil blive muligt at aflevere alt materiale begge steder, og der vil være en lille voksenafdeling på Kildevæld og en lille børneafdeling i Svanemøllehallen.

Ved idræt og kultur

Der er delte meninger blandt borgerne om, hvor de ønsker et nyt bibliotek.

Østerbro Lokaludvalg har længe talt for en løsning, hvor der bliver bibliotek ved Kulturcenter Kildevæld.

Formand Allan Marouf erklærer sig tilfreds med politikernes beslutning.

»Jeg noterer med tilfredshed, at man vil lægge biblioteket ved idrætsfaciliteter, kultur og skole,« siger Allan Marouf, der udtaler, at det hænger sammen med kommunens egen strategi om, at biblioteker skal lægges i sammenhæng med andre kulturinstitutioner.

Han mener, at det vil skabe stærke kulturinstitutioner for borgerne, at der kommer bibliotek ved hallen og kulturcentret i et område, hvor der lige nu ikke er nogen kultur- og forsamlingslokaler.

Sidstnævnte sted kan det meget vel blive bygget oven på skolens multisal.

Allan Marouf ser mange muligheder i at bruge placeringen på Jagtvej til et sted for lokale foreninger og ildsjæle.

Ingen kommentarer

Østerbro Avis ville gerne have haft en kommentar fra kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Alt), men hun meddeler via sin pressemedarbejder, at hun vil vente med at udtale sig, til der ligger konkrete planer.

Nu skal forvaltningen komme med et konkret forslag, som politikerne senere skal tage stilling til.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Lørdag 9. november står den på gratis filmfestival i Kvarterhuset.

Festival: Gratis dokufilm til amagerkanerne

Niels Stockmarr beskriver cykelstien på Dybbølsbro som direkte kaotisk og farlig.

DEBAT: Kaotiske Dybbølsbro