Monumentet er skabt af den unge, russiske billedkunstner Andrey Tartishnikov. Monumentet kommer til at pryde metroforpladsen ved Nørrebros Runddel.
Monumentet er skabt af den unge, russiske billedkunstner Andrey Tartishnikov. Monumentet kommer til at pryde metroforpladsen ved Nørrebros Runddel. - Foto: Kim J Jørgensen/Byrd

Dostojevskij er flyttet ind på Assistens Kirkegård

Mange var mødt op, da der igår søndag var reception og teaterbegivenhed i forbindelse med, at Kapellet på Assistens Kirkegård afslørede et monument af en af verdens vigtigste forfattere: Fjodor Mikhajlovitj Dostojevskij (1821-1881), som besøgte Assistens Kirkegård i 1865.

Monumentet er skabt af den unge, russiske billedkunstner Andrey Tartishnikov og gives i påskønnelse af Dostojevskij–teatertrilogien ET LATTERLIGT MENNESKES DRØM, DEN SAGTMODIGE (KROTKAJA) og EN DRENGS HISTORIE. Skuespiller Viktor Melnikov har siden 2013 givet en skarp indsigt i Dostojevskijs forfatterskab, en unik skuespilpræstation med formidling af forfatterskabet på scenen, som har været opført i det lille Kapel.

Mange var mødt op for at se afsløringen af monumentet igår eftermiddags.

Mange var mødt op for at se afsløringen af monumentet igår eftermiddags. – Foto: Kim J Jørgensen/ Byrd

Københavnerne og byens gæster kunne hilse på forfatteren, da monumentet blev afsløret bag det historiske kapel, midt imellem eksistentialismens fader Søren Kierkegaards og nationaldigteren H.C. Andersens sidste hvilested. Monumentet vil senere komme til at pryde den nye metroforplads ved Nørrebro Runddel.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Lad dig inspirere til Andelsboligdagen 9. november

Gratis inspirationsdag for andelsboligejere

Skål og tillykke med de 90 år.49

Billeder: Østerbro fejrede avisens 90 års fødselsdag