Rex Leonard har boet på Nørrebro i seks år og er nu aktuel i sin første spillefilm med dramakomedien ‘Ninna’.
Rex Leonard har boet på Nørrebro i seks år og er nu aktuel i sin første spillefilm med dramakomedien ‘Ninna’. - Foto: Martin Sørensen

Rex fra Nørrebro er søn af grillbarens dronning i ‘Ninna’

Skuespiller Rex Leonard debuterer i sin første spillefilm i dramakomedien ‘Ninna’, som har premiere 7. november. Vi mødte ham på Café Taxa til en snak om skuespildrømme og det at have en mor som Ninna, der ikke helt forstår at give slip.

Rex Leonard er med i ‘Ninna’

Uploaded by Julie Stougaard on 2019-11-01.

Egentligt er han opvokset på Amager, men da Rex Leonard for seks år siden så lejligheden i Stefansgade-kvarteret på Nørrebro, faldt han pladask for den og området. Siden er kæresten flyttet ind i den blot fyrre kvadratmeter store lejlighed, og de kommer ofte her på Café Taxa og får lidt mad eller hygger sig udenfor ved varmelamperne med en kop kaffe, fortæller Rex.

Den unge skuespiller har allerede en række kortfilm og musikvideoer på sit CV, men det er første gang, han medvirker i en spillefilm, som er årsagen til, at vi er mødtes til en kop kaffe på café Taxa.

At gå i dybden

7. november kan du se ham i dramakomedien ’Ninna’, hvor han spiller rollen som Ninnas søn Dennis. Ninna (Susanne Juhàsz) er alene-mor til Dennis. Hun arbejder på den lokale grill og er for det meste godt tilfreds med tilværelsen, selvom livet har været både udfordrende og tungt. Men da Dennis, der for nyligt er fyldt 18 år, pludselig vil flytte hjemmefra, føles livet næsten som helvede på jord. Eller sådan oplever Ninna det i hvert fald, hvis verden bryder sammen ved udsigten til at skulle klare sig uden sin søn. Desværre for ham opgiver hun ikke så let at få ham hjem igen.

»Det har været et rigtig interessant projekt at spille en dreng, der finder sig selv, og som samtidig har et specielt bånd til sin mor. Det har været spændende at finde følsomheden i ham,« siger Rex, som har nydt at spille over for manuskriptforfatter Susanne Juhàsz, der spiller rollen som Ninna.

»Hun giver rigtig meget og gør det nemt at spille overfor hende. Hun har været skøn at spille overfor,« siger Rex med et smil og tilføjer, at han også har følt sig meget privilegeret over at arbejde sammen med instruktør Fabian Wullenweber, der blandt andet har instrueret flere afsnit af ’Badehotellet’ og ’Forbrydelsen’.

Rex Leonard er 26 år og har boet på Nørrebro i seks år.

Rex Leonard er 26 år og har boet på Nørrebro i seks år. – Foto: Martin Sørensen

»Det har været fedt at arbejde med et større projekt og virkelig kunne gå i dybden med en karakter. Dennis og Ninna har i virkeligheden kun hinanden, og han vil gerne skabe sin egen identitet, som man gerne vil i den alder. Jeg kan godt huske, hvordan det var at få sin egen første lejlighed og selv få mulighed for at vælge, hvad der skulle hænge på væggene, og hvad der skulle være i køleskabet,« siger Rex med et smil.

Løsrivelsesprocessen kan dog være smertefuld, og det ses tydeligt i filmen, hvor Dennis helt må afskære forbindelsen til sin mor. Dennis vil noget mere med sit liv, end hans mor har opnået og formået.

»Han elsker hende og har ikke lyst til at skubbe hende væk, men han bliver nødt til det. Og han får også sagt nogle ting til hende på en ret bramfri måde, men det er den eneste måde, hun kan forstå det på,« siger Rex.

Ikke en barnedrøm

Det har aldrig været nogen barnedrøm for Rex at blive skuespiller. Som barn drømte han nærmere om at blive politibetjent. Men da han efter gymnasiet rejste til USA og studerede et semester i St. Louis, faldt han for skuespilfaget.

»Jeg havde haft drama i gymnasiet, men der gav det mig ikke nogen større åbenbaring. Det var mere pligt end nydelse. I USA fik jeg en skøn lærer, og så opdagede jeg pludselig, hvad faget kunne. Så blev jeg helt forelsket i det.«

Siden forsøgte Rex at komme ind på de danske skuespilskoler, men uden held.

»Det har selvfølgelig været hårdt at få afslag, men hver gang har jeg kunnet tage noget med mig. Jeg kan godt lide, hvordan man arbejder med sig selv og lærer sig selv at kende, og at man lærer at være nærværende og at indleve sig i andre.«

Efterhånden begyndte Rex at få tilbudt roller i musikvideoer og kortfilm, og han har fået et godt netværk, som han sætter meget stor pris på. Med rollen som Dennis i Ninna håber han, at flere spillefilmsroller er på vej – ja faktisk er der allerede noget i støbeskeen, men han må ikke løfte sløret for det endnu, tilføjer han med et smil.

»Jeg håber, at jeg vil få mulighed for at udforske skuespillet mere og selvfølgelig at få tilbudt nogle forskellige roller, der kan give mig noget andet. Så det vil jeg selvfølgelig arbejde hårdt for.«

Du kan læse mere og købe billetter til filmen på www.kino.dk.

Det har aldrig været en barndomsdrøm for Rex at blive skuespiller. Men efter et semester i USA fik han øjnene op for, hvad skuespilfaget kunne.

Det har aldrig været en barndomsdrøm for Rex at blive skuespiller. Men efter et semester i USA fik han øjnene op for, hvad skuespilfaget kunne. – Foto: Martin Sørensen

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Sko, tøj og smykker er hvad, du kan shoppe hos Apair og Heronies.FOTO: PR

Apair og Heroines er rykket ind i Frederiksberg Centret

Mere end 80 sangere er med, når Birkerødkoret opfører Johannes Brahms, Ein deutsches Requiem, i Helligaandskirken på Strøget og i Mantziussalen i Lindevang Kirke.

Oplev skøn kormusik når Brahms elskede Requiem opføres af kæmpe kor