Søndermarken.
Søndermarken. - Foto: Martin Sørensen

Grønt blår i øjnene

…Debat

Hans Degn

Duevej 16

MILJØ: Egyptens bibelske plager er i vores tid blevet afløst af forureningsplager. Havet, jorden og luften er blevet forurenet af den hastigt voksende verdensbefolknings aktiviteter.

Mest truende er det voksende indhold af CO2 i atmosfæren, der medfører en mærkbar global opvarmning.

Frederiksberg Kommune har postomdelt en tryksag, der bærer titlen ’Genbrug’. Kommunen mener tilsyneladende, at genbrug er et vigtigt indsatsområde i kampen mod forureningen af det globale miljø.

Den roser sig af, at dens mange ’grønne tiltag’ på genbrugsområdet gør Frederiksberg til ’Hovedstadens grønne hjerte’.

Grønt vækker associationer til grønne skove, men der kommer ingen grønne skove ud af de mange ’grønne tiltag’, som politikerne støtter deres påstand om Frederiksbergs grønhed på. ’Grønne tiltag’ har ingen farve, og med undtagelse af træplantning gør de ingenting grønnere.

Frederiksberg bliver ikke grønt i ordets egentlige betydning, så længe der bygges boligblokke, hvor der kunne stå træer. ’Grønne tiltag’ er grønt blår i øjnene på borgerne.

Kommunen har smykket sine renovationsvogne med plakater, hvorpå der står ’Genbrug er guld’. Jeg tror ikke, de har taget i betragtning, at ingen genbrugsproces kan gennemføres uden betydeligt udslip af CO2 til atmosfæren, og at mange genbrugsprocesser tillige forårsager omfattende vandforurening.

Genbrug har ikke til formål at bremse miljøforureningen og gøre verden grønnere. Formålet er at spare på de naturgivne ressourcer.

Hvis genbrug forårsager større udslip af CO2 til atmosfæren end brug af de naturgivne ressourcer, er genbrug af det onde.

Man kan finde alternativer til ressourcer, der bliver brugt op, men der er intet alternativ til en klode, der er blevet for varm til at være beboelig på grund af for meget CO2 i atmosfæren.

Vi skal holde op med at lade, som om den globale opvarmning kan standses eller blot sinkes af ’grønne tiltag’. De tiltag, der i virkeligheden skal til for at standse udledningen af CO2, er så gigantiske, at de aldrig vil blive gennemført.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Trioen T3iO spiller kammermusik til koncerten i Taksigelseskirken. FOTO: Kirstin Bohn Christiansen

Oplev kammermusik på søndag

7. november er Dy Plambeck gæst i Bellahøj Kirke.

Anmelderrost forfatter gæster Bellahøj Kirke