Simi Jan er kvinden bag et nyt indsamlingsshow, der skal samle penge ind til økonomisk udsatte børnefamilier i Danmark.
Simi Jan er kvinden bag et nyt indsamlingsshow, der skal samle penge ind til økonomisk udsatte børnefamilier i Danmark. - Foto: Per Arnesen

TV2-korrespondent står bag indsamlingsshow: Overskud går til udsatte børnefamilier

Som korrespondent har Simi Jan oplevet børnefattigdom på nærmeste hold. Nu sender hun en hjælpende hånd til danske børnefamilier, der ikke har råd til at holde jul.

Journalist og TV2-korrespondent Simi Jan har i mange år rejst rundt i verdens fattigste lande.

Her har hun mødt fattigdommens mange ansigter og former. Fra slummen til børnehjemmet, fra flygtningelejr til landsbyer.

De ting, hun har set, har gjort et stort indtryk på hende, og derfor har hun taget initiativ til indsamlingsshowet ’Simi Samler Ind Juleshow 2019’, der bliver afholdt 24. november i Pressen under Politikens Hus på Rådhuspladsen.

Her har Simi Jan valgt at samarbejde med Børnesagens Fællesråd, der siden 1903 har arbejdet for at forbedre forholdene for udsatte børn og unge i Danmark.

»I Danmark går børn heldigvis ikke og tigger eller dør af sult, men der er en voksende ulighed, som rammer de udsatte børn hårdt. De vokser op i familier, hvor der ikke er råd til vintertøj, fritidsaktiviteter, tilstrækkelige antal daglige måltider eller en juleaften. Og det kan ikke være rigtigt, når vi er et af verdens rigeste lande,« siger Simi Jan og fortsætter:

»Hvis man har ressourcerne, forpligter det også. Derfor vil jeg gerne forsøge at hjælpe. Det er sådan, idéen til juleshowet blev født,« mener hun.

Penge til flere familier

Hvert år modtager Børnesagens Fællesråd mange ansøgninger til julehjælp, men der er desværre kun midler til at hjælpe under halvdelen af de omkring 2000 ansøgere.

De andre nødhjælpsorganisationer, der hvert år uddeler Julehjælp, oplever også samme tendens.

Derfor skal Simi Jans indsamlingsshow bidrage til julestipendierne, så flere udsatte familier i år får støtte.

Alle pengene fra Juleshowet går ubeskåret ind på Børnesagens Fællesråds konto, der uddeler julehjælp til familier, som består af én forsørger med børn, der lever for et meget lavt rådighedsbeløb.

Julehjælpen fra Børnesagens Fællesråd består af et grundbeløb på 1000 kroner for en familie. Herudover uddeles 300 kroner pr. barn i en familie. Hvis man har to børn, modtager man således 1600 kr.

Indsamlingsshowet bliver afholdt i Pressen under Politikens Hus på Rådhuspladsen søndag 24. november kl. 11.30-16.

Her kan børn og voksne blandt andet møde Onkel Reje, Motor Mille og Micky fra Bagedysten. Det koster 200 kroner for både børn og voksne at deltage. Billetter til showet kan købes på billetto.dk.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Eleanor Shanley er én af Irlands mest populære sangerinder. Du kan opleve hende til Copenhagen Irish Festival.

Oplev Irland i Vanløse

Patrick Sørensen (t.v.) og Nicholai la Cour Mathiesen foran deres nye forretning på Godthåbsvej.

Lokale mæglere åbner egen forretning