Natteværterne kommer også til at optræde i det københavnske natteliv næste år.
Natteværterne kommer også til at optræde i det københavnske natteliv næste år. - Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Natteværter fortsætter: »De gør en kæmpe forskel«

Natteværterne, der gennem året har gået rundt i Københavns natteliv som et pilotprojekt, fortsætter næste år. Det glæder kultur- og fritidsborgmesteren.

Natteværterne, der i år har gået rundt i det københavnske natteliv som et pilotprojekt, fortsætter næste år. Politikerne, som står bag det kommunens budget for 2020 har afsat 1,3 millioner kroner til at forlænge ordningen i Indre Bys gader.

Natteværterne har formål at ’fremme en mere hensynsfuld adfærd i nattelivet’, som det udtrykkes, og det er lykkedes, mener kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Alt.):

»Natteværterne er i stand til at gøre en kæmpe forskel, fordi de bruger dialog til at skabe tryghed og balance i et natteliv fyldt med festglade borgere og turister. Derfor er jeg meget glad for, at det er lykkedes os at finde penge til at fortsætte ordningen,« siger borgmesteren i en pressemeddelelse.

Når langt med dialog

Natteværterne begyndte som et pilotprojekt tilbage i marts for at få afprøvet, om de kommunale natteværters tilstedeværelse i bybilledet kan være med til at håndtere nattelivets gener i Indre By.

»Vi arbejder hele tiden på at finde en balance mellem, at København er levende og til at bo og opholde sig i for dem, der ikke er en del af festen. Vi kan nå langt med dialog, og her har Natteværterne vist sig at kunne noget unikt,« siger kultur- og fritidsborgmesteren.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Pårørende får firmaer til at rydde dødsbo efter afdøde

På den Særligt Tilrettelagte Ungdomsuddannelse (STU) på Hans Knudsen Instituttet har eleverne deltaget i Operation Livsværk, hvor de selv har kunnet vælge, hvilke opgaver de ville løse for at indsamle penge til to kostskoler i Uganda.

Unge med særlige behov i Nordvest hjælper børn og unge i Uganda