Har du styr på din egen og boligens sikkerhed?

Igennem et gennemsnitligt liv erhverver vi danskere os en lang række værdigenstande og personlige ejendele. Samlet set kan det ende med at afspejle enormt store værdier – ikke kun rent økonomisk, men i den grad også i forhold til affektionsværdien. Alligevel er det langt fra alle danskere, der rent faktisk vælger at sikre og forsikre sig ordentligt over for den risiko og fare, som vi alle er underlagt: Indbrud i boligen eller tyveri.

Oplever du alt for ofte mistænkelig aktivitet i nabolaget, eller er du selv adskillige gange blevet udsat på forsøg på indbrud? Eller har du ligefrem oplevet at få stjålet værdigenstande, som er helt uerstattelige, og som betød ekstremt meget for dig? Uanset hvilke erfaringer med indbrud og tyveri du måtte have, kan det være fornuftigt at forberede dig på det værste. Det vil sige, at du bør få styr på din egen og boligens sikkerhed – hvis nu uheldet skulle være ude en dag.

Læs med nedenfor, hvor du får tre gode råd til, hvad du bør overveje, når du skal investere i alarmsystem til din bolig. For som man siger: Better safe than sorry.

Hvorfor bruge penge på alarmer? For din egen sikkerheds skyld

Lad os lige starte med at adressere spørgsmålet om, hvorfor du overhovedet skal og bør investere penge i et alarmsystem. Ja, det er der faktisk rigtig mange gode grunde til. Det korte svar er, at det er for din egen (og boligens) sikkerheds skyld. Et alarmsystem kan gøre, at du ikke føler dig utryg i hverdagen, at du kan sove roligt om natten, og at du kan tage hjemmefra uden bekymringer om dine værdigenstande – også når der er tale om en længerevarende ferie.

I Danmark findes der adskillige selskaber, der har specialiseret sig i tyverialarmer og sikring af boliger såvel som arbejdspladser – eksempelvis Falck by Verisure, hvor du både kan få mindre, skræddersyede alarmløsninger til privatboligen og større alarmsystemer til hele virksomheder. Læs om Verisures alarmer på tryg.dk og gå selv på jagt på internettet efter netop den udbyder, der kan matche dine sikkerhedsmæssige behov.

Hvor ”godt” vil du gerne være sikret? Et spørgsmål om behov og temperament

Det første råd handler om at lytte til din egen mavefornemmelse. Spørgsmålet om, hvilken type 2sikring og alarmsystem, der er den bedste, afhænger nemlig ultimativt af, hvem man er som person – og hvilke brugsformål, der er tale om.

Drejer det sig om et lille sommerhus, hvor der ikke er ret mange værdigenstande, vil en mindre alarmløsning i mange tilfælde kunne gøre det. Er der omvendt tale om en større villa i et attraktivt byområde eller en hel arbejdsplads, vil der typisk skulle et større alarmsystem til med flere funktioner. Uanset hvilken situation, der er aktuel for dig, gælder det altså om at kigge indad og føle efter personligt, hvilket sikkerhedsbehov netop du har.

Er du til det simple eller integrerede alarmsystem?

I direkte forlængelse af ovenstående råd koncentrerer det næste råd sig om typen af alarmsystem. De danske udbydere og alarmselskaber tilbyder nemlig som regel forskellige pakkeløsninger i tilsvarende forskellige størrelsesordner. Du vil derfor altid skulle tage stilling til, om du ønsker den ”skrabede” udgave i form af en enkeltstående og simpel alarm til entréen eller udhuset, eller om du mere er til den udvidede pakke, hvor du igennem et integreret og avanceret alarmsystem kan sikre dig i samtlige rum i huset – såvel som udendørsarealerne.

Dette er som tidligere nævnt et temperamentsspørgsmål, men ofte også et spørgsmål, hvor svaret defineres af pengepungen, hvilket er værd at have med i overvejelserne.

Tag dit alarmsystem med dig på farten

Det sidste hurtige råd, der bør fremhæves, er, at du med fordel kan overveje at investere i et smartteknologisk alarmsystem. Den teknologiske udvikling har nemlig muliggjort, at du både kan betjene og få notifikationer fra dit alarmsystem – direkte via din smartphone.

På den måde kan du tage din alarm med dig overalt og fjernbetjene efter behov. Nemt, smart og sikkert.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Sangerinden Cæcilie Norby.

Fin pris til Cæcilie Norby

Zoos bistro PanPan, der ligger i Zoos pandaanlæg, har fået tre stjerner ud af tre mulige i Den danske Spiseguide.

Tre stjerner til zoo-restaurant