Lokaldudvalgsformand Allan Marouf på Østerbrogade
Lokaldudvalgsformand Allan Marouf på Østerbrogade - Foto: Michael Paldan

Østerbro Avis 90 år: Lokaludvalgsformand: Avisen var min vej ind i lokalpolitik

Jeg flyttede til Østerbro i 1970’erne, og den lokale avis har været min trofaste følgesvend i alle årene, og jeg har dermed kendt avisen i omkring halvdelen af de 90 år.

Som ny i bydelen for omkring 45 år siden begyndte jeg at følge den lokale debat, og den har jeg ikke sluppet siden. Det var debat og artikler i Østerbro Avis, som efter mange år på Østerbro fik mig til at blive aktiv i lokaludvalget i 2010, hvor jeg blev næstformand og siden hen – i 2016 – formand.

Det var den ophedede debat om Nordhavnsvej, som Østerbro Avis skrev ganske indgående om, der fik mig til at stille op til lokaludvalget. Nu ville jeg ikke bare følge med på sidelinjen, men selv være aktiv og forsøge at ændre tingene til fordel for borgerne på Østerbro. Jeg er ikke og har aldrig været medlem af et politisk parti, og min indgang til Østerbro Lokaludvalg blev min boligforening.

I MIN TID I LOKALUDVALGET har jeg oplevet, at Østerbro Avis er et medie, som er på borgernes side og tager folks problemer og udfordringer alvorligt.

Jeg er meget glad for, at der findes denne kanal, også når vi i lokaludvalget skal gøre opmærksom på, at Østerbro ikke kun er en bydel af overskudsmennesker, der har guld på håndtagene derhjemme. Men at der også både er trafikale udfordringer og mennesker, der kommer i klemme og har det svært.

JEG KAN NÆVNE, AT ØSTERBRO AVIS tidligere blandt andet har været med til at bakke op at få sundhedshus i Randersgade og beskrive forholdene på plejecentret Fælledgården. I de senere år vil jeg især nævne, at Østerbro Avis har bidt sig fast på borgernes vegne i sager som det forsinkede Kulturcenter Kildevæld, forurening fra krydstogtsskibene, det trafikale kaos i Vordingborggade og udviklingen af Strandboulevarden og Nordre Frihavnsgade. Alt sammen på en fair og balanceret måde, nogen gange måtte de faktisk gerne være lidt frækkere efter min mening.

Alt er ikke fryd og gammen, jeg skal ikke lægge skjul på, at jeg ikke har været glad for alle de forandringer, der har været på Østerbro Avis de senere år, blandt andet at avisen er flyttet helt ud af bydelen, for slet ikke at tale om distributionen til borgerne, der var helt horribel for et par år siden, men dog er blevet bedre siden, men langt fra god nok.

Avisen har dog fortsat været min følgesvend og er det stadig, og jeg mærker, at der på det seneste er kommet en ny friskhed over Østerbro Avis, og jeg er glad for avisens nye manifest. Så et stort tillykke med de 90 år og held og lykke med de næste 90.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Kasper Sánchez Vibæk kommer med en række forslag til, hvordan man kan løse trafikproblemerne på Vesterbro.

DEBAT: Vi kan lære af Tokyos trafikmiljø

Godt nyt til de små læseheste, der nu kan se frem til bedre faciliteter på BIBLIOTEKET Rentemestervej.

Godt nyt til små læseheste: Børnebibliotek på Rentemestervej får et løft