Østerbro Avis 90 år: Avisen er flyttet mange gange

Park, Parken, Trianglen og Langelinie er nogle af de ikoniske lokale steder, hvor Østerbro har haft hjemme gennem årene.

Berlingske ligger i Pilestræde, og Politiken på Rådhuspladsen. Sådan er det bare. Borgerne på Østerbro har til gengæld lært mange forskellige adresser at kende på Østerbro Avis gennem årene. Alene de seneste omkring 50 har avisen haft syv faste og tre midlertidige adresser.

Østerbro Avis lå på et tidspunkt på Trianglen, hvor spisestedet Palæo ligger i dag, senere flyttede avisen nærmest lige om hjørnet til Østerbrogade 46 – lige over for Sortedams Sø.

Aviserne på torvet

I 2000 købte Berlingske Lokalaviser aviserne på Bispebjerg Torv – Nord-Vest Avisen, Nørrebro Avis og City Avisen – som skulle flytte sammen med Østerbro Avis.

I en kort periode flyttede Østerbro Avis for første – men ikke for sidste – gang ud af bydelen, da lokalerne på Østerbrogade var for små til fire aviser. Derfor havde Østerbro Avis midlertidigt til huse på Bispebjerg Torv, inden lokalerne i Parken på Øster Allé stod klar i 2001.

Østerbro Avis havde de næste seks år hjemme i nationalarenaen, inden man i 2007 flyttede igen. Pilestræde var under renovering, og selve Berlingske var flyttet midlertidigt væk Indre By, og nogle af aktiviteterne var rykket til Aldersrogade, og for at udnytte huslejen kunne bydelens avis også flytte ind der.

Retur til Østerbrogade

Det holdt et par år. I 2009, da Berlingske havde trukket sig fra Aldersrogade, flyttede Østerbro Avis for første gang til Frederiksberg sammen med de øvrige lokalaviser i familien.

Det var kun et par måneder, indtil man kunne flytte ind i en af de mest kendte bygninger på Østerbro: Park på Østerbrogade hvor der gennem tiderne både har været restaurant, biograf, bokseklub og natklub.

Her fik avisen lokaler, hvor der tidligere havde været bokseklub oven over sportsforretningen. Dermed havde avisen igen adresse på den lange centrale gade på Østerbro: Østerbrogade.

Samtidig med Østerbro Avis igen et bladhus med én avis i en bydel. Da Lokalavisen Østerbro og Østerbro Avis fusionerede, blev City Avisen og Lokalbladet for Nørrebro og Nord-Vest på Frederiksberg.

Otte år senere skulle det vise sig, at vi skulle flytte sammen igen.

Ned til vandet

Inden da var Østerbro Avis forbi Langelinie.

I forbindelse med salget af aktiemajoriteten fra Berlingske til North Media, havde man af en eller anden grund overset bopælen, og derfor måtte avisen forlade bydelens centralnerve på Østerbrogade og flyttede fra 1. maj 2014 til vandkanten på Langelinie tæt på Den Lille Havfrue, Kastellet og krydstogtskibe.

Ud af bydelen

I 2017 besluttede man i North Media at samle alle de københavnske lokalaviser på en samlet adresse.

Efter et kort mellemspil ved Flintholm, hvor de øvrige aviser lå i forvejen, flyttede Østerbro Avis dermed ind på 16. etage i højhuset Codanhus ved Søerne på kanten af Vesterbro og Frederiksberg i sommeren 2017.

Selvom avisen dermed ikke har adresse lokalt længere, er der udsigt hjem til Østerbro. Og med moderne teknik, hvor man nemt kan tage computeren med sig og klare meget på en mobiltelefon, kan medarbejderne være en hel tid i bydelen og ikke være bundet til kontoret på 16. og dermed fortsat være tæt på østerbroerne.

Østerbro Avis var en del af Park-bygningen 2009-2014.

Østerbro Avis var en del af Park-bygningen 2009-2014. – Foto: Pernille Høy Malmstedt

Østerbro Avis‘ daværende direktør Flemming Falk Hansen med gæster, da Østerbro Avis holdt reception i lokalerne ved Langelinie i august 2014.

Østerbro Avis‘ daværende direktør Flemming Falk Hansen med gæster, da Østerbro Avis holdt reception i lokalerne ved Langelinie i august 2014. – Foto: Michael Paldan

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Morten Grunwald (nummer to fra venstre) grundlagde Østre Gasværk Teater i 1979, da Østerbro Avis fyldte 50 år. Her besøger han teatret i 2011 til opsætningen af Cykelmyggen Egon.

Østerbro Avis 90 år: Succesfuldt teater begyndte med, at avisen fyldte 50 for 40 år siden

Kirsten Adriansen, 82 og Rose Marie Spooner, 88 venter på bus 78 ved Peder Lykke Centret.

Nye buskøreplaner gør livet sværere for dårligt gående