Fortællekoncertens medvirkende fra venstre: Louise Schrøder, Marie Priem og Karen Duelund Guastavino
Fortællekoncertens medvirkende fra venstre: Louise Schrøder, Marie Priem og Karen Duelund Guastavino - Foto: Anitta Behrendt

‘Lyt til træerne’. Levende musikalsk nærvær for børn på Krausesvej

Den 2. + 3. november er der premiere på fortællekoncerten ‘Lyt til træerne‘ i Villa Kultur på Krausesvej på Østerbro. Arrangementet henvender sig til børn i alderen 2-7 år.

»Det vores ønske at give børnene en oplevelse af levende musikalsk nærvær. Vi hælder en god fortælling ud i rummet og fylder det samtidig op,« sådan siger Karen Duelund Guastavino medskaber af fortællekoncerten.

Fortællekoncerten hedder «Lyt til træerne,« og er baseret på børnebogen: »Skrædderkaninerne lytter til træerne,« skrevet af Marie Priem.

Højtlæsning og musik

Fortællekoncerten fremføres som et samspil mellem højtlæsning og levende musik og sang. Værker af klassiske komponister så som Bach, Mozart og Beethoven strømmer ind og ud af fortællingen og indimellem dukker også anderledes lyde og nye toner op.

Hvorfor klassisk musik?

»De klassiske mesterværker som vi spiller, er værker, som børnene skal vide findes. Ligesom de skal vide, hvem H.C. Andersen er, og hvordan et modent jordbær i juni smager, så skal de også lære de klassiske musikmesterværker at kende.

I fortællekoncerten åbner vi den store klassiske skattekiste og lader den inspirerende og berigende verden af toner, harmonier og lyd strømme ud i rummet og forhåbentligt lige ind i de små bankende hjerter.

Måske er det første gang de hører ’Måneskinssonaten’ af Beethoven.«

Tid til at lytte

Karen Duelund Guastavino fik idéen til fortællekoncerten, da hun læste bogen op for sine børn. Marie Priem og Louise Schrøder var med på ideen med det samme.

Hvorfor var det en god ide?

»Det var oplagt at lave en fortællekoncert over netop denne fortælling fra Papirskoven, da den handler om, at vi skal huske at give os selv tid til at lytte i stedet for at stresse. Og her er musikken et fantastisk redskab, fordi taler direkte til vores inderste ,« siger Marie.

Også for de helt små

Fortællekoncerten er for områdets børn i alderen 2-7 år og deres voksne. Dog så slår Marie Priem fast: »Musikken er universel og fanger både de helt små, de tudse gamle og alle ind imellem Det er derfor en oplagt forestilling for hele familien, fordi musikken er bindeledet. Det er en forestilling, hvor man som storesøster eller bror godt kan have en oplevelse sammen med sin lillesøster eller bror, og få forskellige ting ud af det.

Vi giver dem mulighed for at få åbnet ørerne for den funklende klassiske musikskat, som de ikke nødvendigvis bliver præsenteret for i deres hverdag.«

»Vi er så taknemmelige over at Østerbro Lokaludvalg har valgt at støtte projektet, så det nu er muligt at præsentere hele 5 forestillinger for børnene på Østerbro,« siger Karen Duelund Guastavino der sammen med Marie Priem og Louise Schrøder har modtaget 32.500 af Østerbro Lokaludvalg.

Uden støtten ville koncerten ifølge koncerten ikke blive fremført, som trioen havde drømt om.

Sæt dagen på pause

»Sæt dagen på pause og kom og oplev, hvordan vi sammen for en stund kan skabe en opløftende, poetisk verden fuld af musikalsk nærvær – lige rundt om hjørnet!, » sådan slutter de tre kunstnere af.

Vil du vide mere kan du gå ind på: www.papirskoven.dk

Hvor sker det?

  • Villa Kultur, Krausesvej 3

  • Lørdag 2. november 2019

  • kl. 11.00

  • kl. 12.30

  • kl. 14.00

  • Søndag 3. november 2019

  • kl. 11.00

  • kl. 12.30

  • Varighed. 30

  • For hvem: Alle

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Jens-Christian Wandt og Alexander McKenzie.

Operasanger Jens-Christian Wandt optræder på Akaciegården på søndag

Morten Grunwald (nummer to fra venstre) grundlagde Østre Gasværk Teater i 1979, da Østerbro Avis fyldte 50 år. Her besøger han teatret i 2011 til opsætningen af Cykelmyggen Egon.

Østerbro Avis 90 år: Succesfuldt teater begyndte med, at avisen fyldte 50 for 40 år siden