Østerbro Avis‘ journalist Thomas Frederiksen.
Østerbro Avis‘ journalist Thomas Frederiksen. - Foto: Martin Sørensen

Klumme: Østerbro Avis – uden statsstøtte i 90 år

NÅR ØSTERBRO FYLDER 90 År i morgen fredag 1. november er det samtidig med, at der skrives et helt nyt kapitel i en af de mest omtalte mediesager de seneste år: Dagen hvor den Århus-baserede Radio4 overtager Radio24syvs frekvens på FM-båndet og DAB-radioen. Radio24syv ville ellers gerne være fortsat, men politikerne besluttede, at det landsdækkende alternativ til DR nu skulle ligge langt fra København, og så ville de ikke søge. Siden håbede Radio24syv, at de i stedet kunne sende fra en alternativ DAB-kanal, som politikerne nærmest opfandt et udbud på fra det ene øjeblik til det andet i sommer. Men sådan gik det ikke, stod det klart i sidste uge.

HVAD HAR DET SÅ MED Østerbro Avis at gøre? vil nogen måske spørge. Jo, det handler om, hvordan medier støttes i det her land, og det viser, hvilket miskmask, kaos og konspirationsteorier, som der kan opstå, når statens – og dermed skatteborgernes – penge bliver blandet med private mediers licens til at ytre sig frit.

MED ØSTERBRO AVIS er det meget anderledes. I 90 år er vi udkommet på frie markedsvilkår, hvilket både har givet sig udslag i op- og nedture. Men der er ingen politikere eller noget nævn, som skal beslutte, om vi skal blive ved med at udkomme de næste 8, 10, 50, 90 eller 100 år. Hvorvidt vi udkommer, afhænger af lokalsamfundets fortsatte vilje til at finansiere os gennem annoncer. Det er Østerbros forretninger og dermed med østerbroerne som kunder, som sørger for dette.

VORES GODE KOLLEGAER på dagbladene modtager mediestøtte. Det har vi aldrig gjort, måske kommer vi aldrig til det, og muligvis er det også det bedste. Så et stort tillykke til Østerbro med at have haft et 100 procent privat medie i 90 år. Vi fortsætter forhåbentligt mindst 90 år endnu, det afhænger af jer og af os, helt uden indblanding fra staten.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

6-dagesløbet flytter til Royal Arena: En gammel vinterklassiker får nyt liv

PostNord åbner nye udleveringssteder.

Nyt i PostNord: Nu bliver det endnu nemmere at shoppe online