Malik Mabe arbejder med de store græskar med alt fra motorsav til forskellige knive.
Malik Mabe arbejder med de store græskar med alt fra motorsav til forskellige knive. - Foto: René Mølskov

Danmarks største græskar blev tryllet om til uhyggelige skabninger på Vesterbro

DM i kæmpe-græsker er igen i år afviklet i Tivoli på Vesterbro. I år er flere af de store græskar på flere hundrede kilo stykket skåret til uhyggelige figurer.

Malik Mabe starter motorsaven og rundt om stimler gæsterne sammen.

De store græskar vejer fra et par hundrede kilo til hele 446,3 kilo, der er vægten på Danmarks tungeste græskar.

»I den her størrelsesorden er det hele meget tungere. For første gang nogensinde har jeg skulle bruge en kædesav på dem. Det var simpelthen på grund af størrelsen. Men det et fedt materiale at arbejde med,« siger Malik Mabe, der blev inviteret til at skære figurer af de enorme græskar på plænen foran Boblespringvandet ved Nimb.

Den dansk-amerikanske kunstner Malik Mabe, der til dagligt bor i USA, stod overfor sin største græskarudfordring.

Det første græskar endte dog også med et par dråber blod i ’munden’, da Malik Mabe snittede sig i tommelfingeren under udskæringen.

Mens han arbejdede med kædesav, knive med mere, var han dog mest nervøs for, om de skulle kollapse.

»Jeg var bange for at græskaret var så tungt, at når jeg skar i det og fjernede noget af strukturen, at det så ville kollapse. Men det virker til at de er tykke nok og robuste nok. Og at der ikke er noget råd i dem. Så det hele går fint indtil videre,« siger han.

Han forventede at bruge omkring fire timer på et græskarhovede og nød fra første øjeblik at arbejde med de enorme græskar.

»Hvis man har prøvet at skære skulpturer før, tror jeg ikke det bliver sjovere end det her. Du kommer frem rigtig hurtigt, det er rigtig nemt at skære i. Så for mig, vil jeg sige, er det nok mit yndlingsmateriale at lave skulpturer ud af,« siger han.

Også pressechef i Tivoli, Torben Plank var meget begejstret for, at det i år lykkedes at få lov at udskære de store græskar.

»Det er første gang nogensinde, at vi har fået lov til at udskære de store udstillede græskar som deltog i DM for kæmpegræskar foran Nimb. Gæsterne får mulighed for at følge processen på tætteste hold og vi får med garanti Danmarks største græskar med lys i Allehelgensaften.«

Malik Mabe arbejder med det trejdestørste græsker i Danmark i 2019. FOTO: René Mølskov

Malik Mabe arbejder med det trejdestørste græsker i Danmark i 2019. FOTO: René Mølskov

FOTO: René Mølskov

FOTO: René Mølskov

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Fredag bliver en 20-årig fremstillet i dommervagten, hvor han er sigtet for medvirken til knivdrabet på en 27-årig mand ved Akacieparken i september.

20-årig anholdt i forbindelse med knivdrabet ved Akacieparken

Jens-Christian Wandt og Alexander McKenzie.

Operasanger Jens-Christian Wandt optræder på Akaciegården på søndag