Ny nøgle-app er klar til at blive brugt i hele byen.
Ny nøgle-app er klar til at blive brugt i hele byen. - Foto: Københavns Kommune

Nu kan hjemmeplejen låse døre op med mobilen

Efter et vellykket pilotprojekt med nøgle-app’en ‘BEKEY’ i hjemmeplejen på Amager er Københavns Kommune nu klar til at rulle løsningen ud til hele byen.

Det betyder, at hjemmeplejen på Østerbro og Indre By får mulighed for at låse borgerens dør op med en nøgle-app fra november måned, hvis borgeren ønsker løsningen i sit hjem. Nøgle-appen skal øge trygheden, lyder forklaringen.

»Med de nye nøgler kan vi sikre større tryghed for vores ældre borgere, og vi kan gøre arbejdet for vores ansatte mere fleksibelt. Det er godt for alle. Vi undersøger hele tiden, om vi kan bruge mere teknologi for at lette arbejdet eller øge sikkerheden og trygheden. Derfor er jeg glad for, at vi tager den her nøgle-app i brug,« siger sundheds- og omsorgsborgmester, Sisse Marie Welling (SF).

Borgere, der skal have løsningen i deres hjem, får installeret en chip i dørtelefonanlægget ved opgangen og en elektronisk motorvrider på deres hoveddør.

Så kan hjemmeplejen fremover låse både opgangsdør og hoveddør op med nøgle-app’en på deres mobiltelefon. Borgerne selv og deres pårørende skal fortsat bruge deres fysiske nøgler.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Henning Olsson var blandt andet formand for Presselogen på Borgen i 10 år. FOTO: PR FOTO.

Ny seniorforening på Frederiksberg inviterer til spændende foredrag

Lokalhistorie bliver til teater på Republique fra på torsdag.

Anden verdenskrig: Dramatisk lokalhistorie bliver teater