Foto: Martin Sørensen

Sponsoreret: Bodenhoffs chefkonditor går ikke af vejen for en udfordring

Bryllupskager med rigtige blomster eller chokoladeafstøbninger af salatblade, fine flødekager toppet med den meget populære glace, kagebuffeter og chokolademalerier. Alt sammen en del af chefkonditor Allan Andersens repertoire.

”Man kan altid bare spørge, så tager vi udfordringerne op. Vi kan selvfølgelig også levere glutenfri, vegansk og laktoseintolerancevenligt, men jeg kan bedst lide ikke at være begrænset”, smiler han.

Bryllupskager hele året – Småkager til hjemmebag og julen

Aktuelt er juleforberedelserne i fuld gang hos Bodenhoffs Bageri. Chefkonditoren har sat endnu mere fart på en idé, der allerede sidste år var en stor succes.

”Jeg fandt på, at vi lavede en småkageæske med færdig dej til fire forskellige småkager. Så kunne man selv lave småkagerne derhjemme, uden at skulle slås med selve dejen. Det gik over al forventning, vi havde regnet med at sælge et par hundrede, men der røg 1.000 over disken, så vi fik travlt”, griner han tilfreds. Derfor er forventningerne også noget større i år, hvor sortimentet er udvidet med en ren peberkagedej-udgave inklusiv udstikker. ”Nu er vi forberedt på 1.200 af hver”.

Chefkonditoren i Bodenhoffs Bageri har fået frihed til fagligheden

Han har været chefkonditor i Bodenhoffs Bageri i godt et år efter at han lukkede sit eget Konditori Antoinette.

”Det er en stor forskel for mig. Nu kan jeg koncentrere mig om det faglige, og samtidig har jeg handlefrihed og kan komme med en masse forslag. Og jeg får det meste igennem, jeg skal bare sørge for, at der også er kræfter til den almindelige kageproduktion til butikkerne”, fortæller han.

Friheden giver også mulighed for at påtage sig ualmindelige opgaver, fra bryllupskager som filmrekvisitter til udviklingen af en ny slags chokoladekugler.

”Jeg har lige afleveret en bryllupskage til en kendt komiker. Den er klistret sammen så man kan løbe med den, det er bryllupskager jo ikke normalt. Og de har da også bestilt mere kage, så den kan nok heller ikke holde til det i filmen”, mener han.

Chefkonditorens røde chokoladekugler

Inspirationen kommer blandt andet fra store messer herhjemme og i udlandet. Seneste udvikling er en lille rødlig chokoladekugle med havrekiks indeni. Selvfølgelig lavet på hans nye konditorgadget, en drageringsmaskine, der kan lave kugler med flere lag.

”Jeg blev præsenteret for chokoladen på en messe i Bruxelles. Farven er naturlig, den kommer af den måde de laver chokoladen på, de kalder den ruby-chokolade efter rubinfarven. Kuglerne kommer jeg til at bruge som pynt på kager”, fortæller han mens vi knaser.

Fine Bakery

En af de kommende usædvanlige opgaver skal leveres til Laugenes Opvisning, hvor håndværkerlaugene viser deres kunnen frem for hinanden ved en festlighed i Moltkes Palæ.

”Det er 10. år opvisningen finder sted og det fejrer vi med et maleri i chokolade af Prinsesse Benedikte, der er protektor for begivenheden”, fortæller han, der selv er tilknyttet Konditorlauget.

En opgave som chokolademaleriet hører til i genren Fine Bakery, der er en del af Bodenhoffs Bagerier, hvor de mere luksuriøse og ekstravagante kager og skræddersyet kreationer i det store kageunivers hører hjemme. Klik og se de mest fantastiske kager i kagekataloget fra Bodenhoff.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Brand på Nørrebro.

Ild i affaldscontainer på Slotsgade

Forstå dine drømmes unikke beskeder

En weekend med død, sex og spiritualitet i Østerbrohuset